Про це повідомив Віце-прем\'єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Це дозволить громадськості розуміти, де, яка територія і як буде використовуватись. Це важливий крок щодо виведення з тіні земельних ресурсів, які належать громадам», - зазначив він.

Володимир Гройсман також повідомив, що сьогодні Мінрегіон разом з Міністерством юстиції розробляють законодавче підґрунтя для передачі усіх повноважень з надання адміністративних послуг від органів державної влади органам місцевого самоврядування. Це ще один з кроків децентралізації влади. «Єдина вимога - це має відбуватись у прозорих, доступних центрах і в умовах, зрозумілих для тих, хто отримує ці послуги. Але держава визначить дуже жорсткий контроль за якістю надання цих послуг», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

Він поінформував, що органам місцевого самоврядування також делегують функції з проведення дозвільно-погоджувальних процедур в будівництві, міграційної служби (видача паспортів) та реєстрації нерухомого майна.



Переглядів: 4029
Поширень: 0