У Вінниці 29 квітня у відбулося п’яте засідання Наглядової ради по виконанню Меморандуму між урядами Швейцарської конфедерації та України і містом Вінницею щодо модернізації системи теплопостачання у двох мікрорайонах міста. В цьому році проект увійшов в завершальний етап реалізації, і вже розпочато роботи по  мікрорайону Тяжилів. Учасники зустрічі обговорили ряд робочих питань, в тому числі ризики, які можуть виникати в ході реалізації проекту. Основне питання, яке цікавило швейцарських партнерів – це те, як може вплинути нинішня ситуація в країні на подальше впровадження проекту.

В листопаді 2011 року між урядами Швейцарської конфедерації та України і містом Вінницею було підписано Меморандум щодо надання технічної та фінансової допомоги для впровадження проекту з енергоефективності. З того часу двічі на рік у Вінниці зустрічаються представники від урядів обох країн та муніципалітету, щоб обговорити робочі моменти подальшої реалізації проекту.

Представники уряду України та міста Вінниці завірили швейцарських колег, що проект буде завершено в повному обсязі за будь-яких обставин.

«Енергетичний сектор України характеризується низькоефективним використанням природного газу через технічний стан інфраструктури, тому сьогодні проекти з енергозбереження для нашої держави мають особливе значення, адже це не тільки ефективне використання енергоресурсів, а й економія коштів, - зазначає заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Андрій Білоусов. - Досвід плідного співробітництва зі Швейцарським бюро міжнародного співробітництва довів, що така співпраця може вирішувати питання реформування та розвитку міст України».

В.о. міського голови, секретар міської ради Сергій Моргунов також запевнив присутніх, що всі процеси у  місті нині відбуваються спокійно, і Вінниця докладе усіх зусиль, аби заплановані роботи були реалізовані в повному об’ємі відповідно до графіків виконання проекту.

Модернізацію систем теплопостачання українська криза не зупинить, - запевняє міська влада

«Дуже приємно, що Вінниця з такою відповідальністю ставиться до реалізації цього проекту. Зараз, коли ситуація в Україні змінюється раптово, для нас є дуже важливим, щоб проект здійснювався і впроваджувався стабільно», - зазначила заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Петра Відмер.

Під час минулого засідання Наглядової ради були жвава дискусія щодо доцільності встановлення на котельні по вулиці Баженова, модернізація якої входить у поточний етап реалізації проекту, котлів, що працюватимуть на деревині. Адже на той час газ для підприємств теплозабезпечення був значно дешевшим, сьогодні ж ситуація кардинально змінилася, і всі присутні підтвердили, що на той час ситуація правильно була спрогнозована, і рішення щодо встановлення котлів на деревині було правильним.

У планах членів Наглядової ради також відвідати диспетчерський пункт КП «Вінницяміськтеплоенерго», оглянути котельню по Баженова та будівництво мереж у мікрорайоні Тяжилів.



Переглядів: 3820
Поширень: 0