Під час сьогоднішньої зустрічі Віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана та заступника Генерального секретаря ООН з політичних питань Джефрі Фельтмана обговорювались плани Уряду України щодо децентралізації влади, а також заходи, які здійснюються з метою інформування мешканців регіонів країни про переваги реформи місцевого самоврядування.

Володимир Гройсман розповів заступнику Генерального секретаря ООН плани Уряду України щодо децентралізації влади

Володимир Гройсман повідомив, що Уряд України веде з представниками і західних, і східних областей України постійний діалог і всюди знаходить підтримку ідеям децентралізації влади. Він, зокрема, нагадав про зустріч Мінрегіону з представниками державної влади та місцевого самоврядування Волинської, Донецької, Луганської та Львівської областей, що відбулася на поточному тижні в Києві, учасники якої дійшли спільного розуміння щодо необхідності впровадження реформи місцевого самоврядування.

Мінрегіоном усі напрацювання законодавчих ініціатив та змін до Конституції України, які стануть підґрунтям для впровадження реформи, направляються в регіони для отримання зворотного зв’язку і пропозицій. «Інформацію про наші кроки ми відправляємо на території, місцевій владі, органам місцевого самоврядування, асоціаціям, місцевим громадам і хочемо отримати зворотний зв\'язок. Немає діалогу, немає зворотного зв’язку – процес не працює. Не отримаємо розуміння на місцях – процес піде вхолосту», - наголосив Володимир Гройсман.

Володимир Гройсман розповів заступнику Генерального секретаря ООН плани Уряду України щодо децентралізації влади

Водночас Володимир Гройсман зазначив, що вести діалог в умовах військової та інформаційної агресії надзвичайно важко. «Є люди, скеровані нашим північним сусідом, і для них зміна системи влади в Україні, важливість реформ не мають жодного значення», – сказав він.

У свою чергу Джефрі Фельтман наголосив, що весь світ сьогодні уважно слідкує за ситуацією в Україні та підтримує зусилля українського Уряду, направлені на стабілізацію ситуації в країні, відстоювання власного суверенітету та проведення демократичних реформ, серед яких децентралізація влади є однією з ключових.

Він також пообіцяв надати Раді Безпеки ООН об’єктивну інформацію, щодо активних кроків Уряду України в рамках проведення широкого національного діалогу в українському суспільстві.



Переглядів: 4502
Поширень: 0