Батальйону територіальної оборони Вінниччини виділили 3 мільйони  692 тисячі гривень з обласного бюджету. За це проголосували депутати обласної ради на позачерговому засіданні сесії 12 травня.

Гроші підуть на матеріально-технічне забезпечення спецпідрозділу, основне завдання якого посилено охороняти державні кордони та правопорядок на території області. Батальйон налічуватиме 423 особи.

Понад 3,5 мільйони гривень віддали на територіальну оборону Вінниччини

«Починаючи з 4 травня цього року, відповідно до директиви командувача сухопутним угрупуванням «Північ» на Вінниччині ми почали формувати батальйон територіальної оборони. Нині здійснюються підготовчі заходи стосовно повного розгортання спецпідрозділу, - каже голова облдержадміністрації Анатолій Олійник. - Потреби розраховані за мінімальними тарифами. До того ж в обсяг цієї суми також відносяться кошти, що будуть перераховані Військово-медичному центру ВПС України для медичного супроводу батальйону під час виконання поставлених їм завдань, до яких бійці приступлять з 31 травня».

Понад 3,5 мільйони гривень віддали на територіальну оборону Вінниччини

Також, усі присутні на засідання депутати, а це 98 осіб, проголосували за надання родинам загиблим на Майдані матеріальної допомоги у розмірі 100 тисяч гривень.

Для довідки:
У лютому на Майдані у місті Києві загинуло троє жителів Вінниччини – Максим Шимко з Вінниці (матеріальну допомогу отримає його матір Зоя Кузьменко), Валерій Брезденюк зі Жмеринки (допомогу отримає його батько Олександр), та Леонід Полянський – також зі Жмеринки (матеріальну допомогу передадуть його матері Людмилі).



Переглядів: 3890
Поширень: 0