До початку опалювального сезону всі найбільш енергоємні соціальні об’єкти необхідно перевести на альтернативні види палива. Таке завдання поставив перед керівниками департаментів та служб регіону голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник 16 червня під час щотижневої оперативної наради.

Керівник Вінниччини повідомив, що облдержадміністрація отримала доручення Прем’єр-Міністра України Арсенія Яценюка про готовність до роботи господарського комплексу і всіх соціальних об’єктів в умовах відключення російського газу. Влітку, зауважив очільник регіону, це вплине лише частково, але попереду - зима.

«Враховуючи необхідність економії бюджетних коштів та існуючу ситуацію на газовому ринку, до кінця тижня чекаю на пропозиції щодо негайного оголошення тендерів та здійснення усіх організаційних заходів з переходу на альтернативні види палива по тих об’єктах, які споживають найбільше природного газу. В першу чергу, це стосується закладів, де постійно перебувають люди з обмеженими можливостями», - підкреслив Анатолій Олійник.

Голова облдержадміністрації зазначив, що вже протягом тижня має бути сформований рейтинг закладів соціально-гуманітарної сфери за обсягами споживання теплоенергії на 1 кв. м. Та наголосив: усі найбільш енергоємні об’єкти до початку опалювального сезону необхідно перевести на альтернативні види палива. Пов’язані ж з цим організаційні заходи – від переліку закладів до формування конкретного бачення того, яким чином це буде здійснено, - Анатолій Олійник доручив вжити протягом поточного тижня.

«До 15 жовтня ми повинні максимально закрити ці позиції», - підкреслив у підсумку голова ОДА.

На Вінниччині готуються до зими без газу. Губернатор наказав переходити на альтернативне паливо

А тим часом у області продовжується газифікація. Днями довгоочікуване блакитне паливо отримали жителі села Носківці, що у Жмеринському районі.
 



Переглядів: 4438
Поширень: 0