За його словами, громадяни України є платниками податків і мають право на отримання безкоштовних державних послуг, що входять до компетенції Держархбудінспекції України.

«Перелік платних послуг що надаються ДАБІ, відповідно до затверджених державою тарифів легко знайти на сайті ДАБІ, тож ми закликаємо всіх громадян України напряму звертатися до наших регіональних відділень щоб безкоштовно отримати державні послуги, на котрі вони мають право», - підкреслив Максим Мартинюк.

«За перші два місяці нашої роботи, вивчивши стан справ у ДАБІ ми, зокрема, виявили, що Держархбудінспекція в регіонах обросла сотнями посередницьких фірм, що пропонували безкоштовні державні послуги за тисячі чи навіть десятки тисяч доларів. Власне, в цьому і полягав один із головних корупційних механізмів, що діяв навколо ДАБІ за старої влади», - заявив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

«Ми ще в перші тижні, зрозумівши що відбувається, розірвали всі договори і контакти з представниками цих фірм, однак за нашим моніторингом, ми бачимо, що багато з них не припинили свою діяльність, тому сьогодні ми звертаємося напряму до населення та ЗМІ з проханням поширити цю інформацію: не звертайтеся до посередницьких фірм, Держархбудінспекція готова надавати всі необхідні державні послуги населенню безкоштовно і в передбачені законом строки!» - наголосив Максим Мартинюк.

ДАБІ України – це центральний орган виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики в сфері забезпечення державного архітектурно-будівельного контролю і нагляду. Зокрема, Держархбудінспекція приймає в експлуатацію збудовані об’єкти, видає дозволи на виконання будівельних робіт, надає підприємцям ліцензії на ведення діяльності в сфері будівництва, а також слідкує за дотриманням державних норм та стандартів в процесі будівництва.



Переглядів: 3648
Поширень: 0