«Сьогодні завершується прийняття пропозицій за підсумками обговорення проекту змін до Конституції з керівниками фракцій. І вже завтра цей проект буде зареєстрований у Верховній Раді і спрямований для висновків у Венеціанську комісію ради Європи. Я сподіваюсь, що наші депутати здатні будуть ухвалити зміни до Конституції в першому читанні вже наступного тижня», - сказав Президент.

За словами Петра Порошенка, революційні зміни з децентралізації влади з наступним проведенням місцевих і парламентських виборів – це ключовий елемент запропонованого ним мирного плану.

Проект змін до Конституції щодо децентралізації влади Верховна Рада може прийняти вже наступного тижня, - Президент України

«Ми прагнемо змінити найближчу до народу місцеву владу, надавши їй повноважень, яких вона не мала за всю історію України. Відтепер справжня влада належатиме вам – міським, селищним, і сільським головам», - звернувся Президент до присутніх.

Петро Порошенко також сказав, що районні та обласні державні адміністрації будуть ліквідовані, на зміну їм прийдуть виконкоми районних та обласних рад.

«Виконкомам будуть делеговані функції державних органів влади. Витрати на здійснення цих повноважень будуть компенсовані державним бюджетом. На місцях будуть сконцентровані основні повноваження, залишаться значна частина податків, зібраних на території органу самоврядування. А вам, міським, селищним та сільським головам, доведеться змінити свою свідомість, щоб зрозуміти: відтепер в районі та області сидять не ваші начальники, а ті, хто представляє ваші спільні інтереси громади. Відтепер вашим начальником є народ», – підкреслив Президент.



Переглядів: 3572
Поширень: 0