Для виводу населення з районів АТО створено 3 транзитні коридори та вжито всіх заходів для безпеки людей, які переміщуються такими коридорами. Також для зустрічі внутрішньо переміщених осіб розгорнуто 3 транзитних пункти з розрахунку на 400 осіб кожний – в районі міст Красноармійськ, Сватове та Барвінкове (зі зміною ситуації, сьогодні вирішується питання переміщення транзитного пункту з міста Барвінкове на іншу територію).

брифінг Віце-прем\'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана

Про це на брифінгу 7 липня повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман. Він також повідомив, що створено інформаційний ресурс, який на сьогодні доступний через мережу Інтернет, де міститься інформація по кожній області щодо кількості житла для внутрішньо переміщених осіб, робочих місць, дошкільних і шкільних закладів та інша інформація, яку розміщують безпосередньо облдержадміністрації та обласні штаби.

За словами Володимира Гройсмана, сьогодні вирішується питання реєстрації людей, які переміщуються із районів АТО в інші регіони України.

«Є відповідне доручення, щоб при Мінсоцполітики і управліннях соціального захисту на територіях кожна людина могла приїхати до будь-якого міста, прийти в соцзахист, подати відповідні документи… В середу на Уряд винесемо постанову, яка дозволятиме дуже чітко, без бюрократії надавати людям таку реєстрацію. Це дозволить працювати більш системно. Люди матимуть змогу віддати дітей в садочок, школу, зареєструватися на отримання пенсії і т.д. Тобто переміщена людина отримує статус мешканця тієї території, де вона фактично перебуває, з усіма відповідними правами», - поінформував Віце-прем’єр-міністр.

брифінг Віце-прем\'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана

Він також додав, що на спеціально створеному порталі vpo.gov.ua розміщено контакти інформаційного центру і контакти регіональних штабів, які опікуються питаннями внутрішньо переміщених осіб.

«Увесь тиждень ми будемо обдзвонювати всі штаби і контролювати низку питань, пов’язаних з обслуговуванням людей, щоб чітко зрозуміти, яка ситуація склалася в кожній області і відслідковувати, хто як працює. Ми всім допоможемо налагодити роботу, бути відповідальними і небайдужими», - сказав Володимир Гройсман.

Щодо відновлення інфраструктури населених пунктів Донецької та Луганської областей, то сьогодні, за словами урядовця, триває вивчення питань обсягів робіт, які необхідно провести для відновлення населених пунктів, їх життєдіяльності, а також необхідних обсягів фінансування.

брифінг Віце-прем\'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимира Гройсмана

«Нам сьогодні потрібно визначитися з обсягами виконання робіт, з обсягами фінансування - скільки об’єктів пошкоджено і скільки коштів потрібно на відновлення, скільки потрібно ресурсів і як забезпечити контроль. Важливо, щоб кожна гривня потрапила в ту цеглину, яка принесе мир і спокій у кожний регіон. Будемо залучати до процесу громадськість і волонтерів. Мають бути люди, які будуть за цим процесом слідкувати», наголосив Володимир Гройсман.



Переглядів: 3536
Поширень: 0