Віце-прем\'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман здійснив робочий візит до Ради Європи. В рамках візиту український урядовець презентував проект змін до Конституції України, підготовлений за ініціативи Президента України Петра Порошенка.

У зустрічі з української сторони також взяли участь Валерій Чалий, заступник Глави Адміністрації Президента України, Остап Семерак, Міністр Кабінету Міністрів України та інші представники Уряду. Зі сторони Ради Європи - Генеральний секретар РЄ Торбйорн Ягланд, Представник Генерального секретаря РЄ в Україні, Керівник Генерального Департаменту РЄ з прав людини та верховенства права Крістос Джакомопулос, представники Венеціанської комісії та Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ.

Володимир Гройсман передав Генеральному секретарю РЄ Торбйорну Ягланду лист-звернення до Венеціанської комісії за підписом Президента України, в якому йдеться про прохання розглянути запропоновані зміни до Конституції України.

Основну частину розмови сторони присвятили питанням децентралізації і реалізації положень Європейської хартії місцевого самоврядування, які відображені в проекті змін до Конституції України.

В ході розмови сторони також торкнулися питань розподілу повноважень між центральними органам влади і реформування прокуратури.

Торбйорн Ягланд запевнив українську делегацію, що Рада Європи повністю підтримує зусилля України по збереження територіальної цілісності, єдності і стабільності, а також зусилля Уряду щодо децентралізації повноважень. Генеральний секретар РЄ запевнив, що Венеціанська комісія розгляне запропоновані зміни до Конституції і надасть свої висновки у якнайкоротші терміни.



Переглядів: 3221
Поширень: 0