На сьогоднішній день чітко скоординовано роботу всіх служб для вирішення нагальних потреб людей, які вимушено покидають райони АТО. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман. Сьогодні він проінспектував роботу Міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Штаб створено на базі ДСНС за дорученням Прем’єр-міністра України.

«Важливо мати зворотній зв’язок від людей, які покидають райони АТО, щоб налагодити максимально ефективну систему для допомоги», - В. Гройсман

За словами Володимира Гройсмана, для зустрічі внутрішньо переміщених осіб на кордонах районів АТО розгорнуто 3 транзитних пункти: Донецька область – в районі міста Красноармійськ; Луганська область – в районі міста Сватове; Харківська область – в районі міста Барвінкове.

«Ми продовжуємо розгортати систему по роботі з тимчасово переміщеними особами в Україні. Ви знаєте, які є проблеми і з чим вони пов’язані – з терористичною агресією. Це потребує від відповідних служб чіткої, злагодженої роботи, щоб якомога краще забезпечити переміщення осіб. Маємо змінити систему, щоб вона запрацювала на допомогу тим людям, які сьогодні опинилися в таких складних умовах», - сказав Володимир Гройсман.

«Важливо мати зворотній зв’язок від людей, які покидають райони АТО, щоб налагодити максимально ефективну систему для допомоги», - В. Гройсман

Він поінформував, що у транзитних пунктах забезпечено можливість реєстрації людей, отримання необхідної інформації, зокрема, щодо областей і населених пунктів, де люди можуть тимчасово проживати.

«Скоординовано роботу усіх служб: соціального захисту, освіти, охорони здоров’я, інфраструктури. Налагоджена робота з регіональними штабами, де сьогодні є відповідна кількість місць тимчасового проживання. Сьогодні інспектуємо додатково 4 тис. об’єктів, де маємо визначити, наскільки вони можуть бути придатними для тимчасового проживання людей. Ці об’єкти розміщено в різних областях і можуть бути використаними для розміщення тимчасово переміщених осіб», - поінформував Володимир Гройсман.

«Важливо мати зворотній зв’язок від людей, які покидають райони АТО, щоб налагодити максимально ефективну систему для допомоги», - В. Гройсман

Максимально до цієї роботи залучають волонтерський рух.

Віце-прем’єр наголосив на важливості отримувати зворотній зв\'язок, щоб мати пропозиції, як краще змінити систему, яка сьогодні налагоджена.

«Ми розуміємо, що нам ще потрібно зробити дуже багато. Сьогодні ведуться підрахунки для встановлення того, скільки потрібно коштів для відновлення зруйнованого житла. Нам дуже хочеться зробити все максимально прозоро. Питання використання бюджетних коштів у такий надзвичайно складний для держави час потрібно так вирішити, щоб кожна гривня вкладалася саме туди, куди треба. Щоб це було відновлення, а не щось інше. Крім того, в областях вже створено штаби, які займаються відновленням – і по Слов’янську, і по Краматорську. Ця робота триває», - констатував Володимир Гройсман.

Довідково

За оперативною інформацією Міжвідомчого координаційного штабу, станом на ранок 10 липня загальна кількість громадян України, які переселені з району проведення АТО до інших регіонів складає 36 тис. 545 осіб. Реальна кількість переміщених осіб може бути більшою у зв’язку з тим, що значна частина громадян здійснила переміщення самостійно (до родичів, знайомих тощо) без проходження реєстрації.

Регіональними штабами разом з місцевими органами виконавчої влади уточнюється перелік об’єктів державної, комунальної та приватної власності, у яких можливе додаткове розміщення громадян, здійснюється інвентаризація приміщень, їх паспортизація, перевіряється відповідність технічним вимогам.

Укрзалізницею проведено розрахунки рухомого складу та варіанти його застосування з урахуванням безперебійного вивозу виїжджаючого населення у регіони України. На сьогодні з Донецької та Луганської областей, згідно розкладу руху щоденно курсує 19 пасажирських поїздів, у тому числі у західному та південному напрямку – 14 поїздів, у східному – 5 поїздів. У резерві - 36 пасажирських вагонів (м. Донецьк – 18 вагонів, м. Маріуполь – 12 вагонів; м. Луганськ – 6 вагонів). Крім того, сформовано резервний склад пасажирських поїздів, які знаходяться у м. Донецьку (17 вагонів) та м. Луганську (18 вагонів), для призначення, у разі необхідності, додаткових поїздів. Додатково сформовано резервні поїзди на Південній (33 вагони) та Придніпровській (32 вагони) залізницях.



Переглядів: 3523
Поширень: 0