Шановний Олександре Валентиновичу!

Пунктом 12 частини 1 статті 85 Конституції України вирішення питання про відставку Прем\'єр-Міністра України віднесено до повноважень Верховної Ради України.

Стаття 15 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» говорить про те, що Верховна Рада України питання про відставку Прем\'єр-Міністра України розглядає не пізніше, ніж на десятий день після надходження відповідної заяви.

Але з огляду на широкий суспільний резонанс, який викликала заява Прем\'єр-Міністра України Арсенія Яценюка про відставку, виголошена 24 липня 2014 року, прошу Вас винести це питання на розгляд Верховної Ради України невідкладно.

Наполягаю, аби вже 25 липня 2014 року Верховна Рада шляхом голосування визначилася з вотумом довіри Кабінету Міністрів.

Розпад коаліції у Верховній Раді не є правовою підставою для відставки Уряду. Як Президент я позитивно оцінюю антикризові зусилля нинішнього Кабінету Міністрів. Розумію, що працює він в надзвичайно складних умовах, з якими не стикався ще жоден інший Уряд. Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а гору візьмуть холодний розум та відчуття відповідальності, внаслідок чого увесь Кабінет Міністрів продовжить свою роботу.

Сьогодні я публічно заявив, що вихід народних депутатів з коаліції не має паралізувати роботу Парламенту. Верховна Рада зобов’язана й надалі вирішувати питання державної ваги.

Наголошую на необхідності так само невідкладно вже 25 липня повернутися до питань про зміни до Державного бюджету та Податкового кодексу. Ці зміни потрібні нам як для захисту територіальної цілісності й фінансування армії, так і для відновлення звільнених від терористів територій та надання допомоги мирним мешканцям потерпілих міст, сіл та селищ.

Закликаю Уряд і всіх народних депутатів до спільної відповідальної роботи в Парламенті.

З повагою

Президент України Петро Порошенко



Переглядів: 3124
Поширень: 0