Скоротити терміни видачі та кількість дозвільних документів, необхідних для впровадження проектів, пов’язаних із заміщенням споживання газу має намір Антикризовий енергетичний штаб. Шляхи реалізації заміщення споживання газу підприємствами теплоенергетики та практичне впровадження стимулювання споживачів природного газу та теплової енергії до переходу на електроопалення обговорили сьогодні на черговому засідання Антикризового енергетичного штабу під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана.

«Головне питання, яке ми маємо вирішити якнайшвидше – як на практиці підприємству чи громадянину реалізувати проекти із заміщення споживання природного газу без зайвих бюрократичних перепон і витрат. Очевидно, що в кожному конкретному випадку потрібні будуть дозволи тих чи інших компетентних органів, інспекцій. І в цьому контексті важливо звести до можливого мінімуму терміни видачі та кількість дозвільних документів. Ті, хто за це відповідають, на чергове засідання штабу мають запропонувати відповідні рішення», - наголосив Володимир Гройсман.

Він також зосередив увагу членів Антикризового енергетичного штабу на необхідності провести відповідну роз’яснювальну роботу не тільки серед підприємств і населення, які зацікавлені у заміщенні газу, а й серед міністерств і відомств, які повинні максимально сприяти у впровадженні таких проектів.

«Ті чиновники, які своїми діями будуть якимось чином стримувати впровадження проектів із заміщення газу, повинні бути звільнені», - сказав Віце-прем’єр.

Також Антикризовий енергетичний штаб доручив фіскальній службі направити своїм підрозділам на місцях листа з роз’ясненням того, що підприємства, які інвестують у проекти із заміщення газу, можуть відносити такі інвестиції до валових витрат.

На засіданні розглянули і проект постанови «Про забезпечення надійності та безпеки енергопостачання на території проведення антитерористичної операції». Документ містить конкретні заходи, які мають впровадити центральні органи виконавчої влади. Зокрема, мова йде про своєчасне проведення аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах Об’єднаної енергетичної системи України та Єдиної газотранспортної системи України. Цей документ вже найближчими днями розгляне профільний Урядовий комітет, після чого його направлять на розгляд Кабінету Міністрів України.

До 1 серпня, за рішенням Антикризового енергетичного штабу, Держенергоефективності має винести на розгляд штабу проект урядового документу щодо комплексного плану середньострокових заходів, спрямованих на стимулювання зменшення споживання та заміщення природного газу підприємствами теплопостачання, промисловими споживачами, бюджетними установами та організаціями, населенням. Такий план має бути розрахований на період 2014-2017 років.



Переглядів: 2669
Поширень: 0