Економити природній газ на Вінниччині вдасться за рахунок ширшого використання електричної енергії. Про це говорили на нараді з енергозбереження у голови облдержадміністрації Анатолія Олійника. Зокрема, учасники наради розглядають можливість оптимізувати використання «нічної» електроенергії.

Як гріти вінничан без газу вирішать в ОДА, щоб подати пропозиції на Київ

Голова облдержадміністрації наголосив на відповідальності при підготовці до нового опалювального сезону. Безперебійно отримувати тепло мають жителі області, заклади цілодобового перебування людей – лікарні, пологові будинки, будинки-інтернати, а також школи та дитячі садочки. В умовах надзвичайного стану в енергетичному секторі України об’єкти виробничої сфери також мають бути готовими до роботи в складний період.

«Область виконала завдання Уряду щодо планового скорочення витрат природного газу на поточну зиму, проте це не означає, що ліміт для області не буде знижено знову. Необхідно комплексно і реалістично підходити до вирішення питання, оскільки ситуація, що склалася в енергетичному секторі нашої держави, потребує нових та відповідальних підходів», — зауважив Анатолій Олійник.

Як гріти вінничан без газу вирішать в ОДА, щоб подати пропозиції на Київ

За словами генерального директора ПАТ «Вінницяобленерго» Юрій Касіча, економія природного газу можлива за рахунок ширшого використання електричних котлів та збільшення обсягу відпуску електроенергії атомними електростанціями України, зниження втрат палива, викликаних пусками-зупинками блоків ТЕС протягом доби. У той же час Юрій Касіч підкреслив, що останніми роками особливо негативно на стан теплової енергетики впливає робота в маневровому режимі, що обумовлено «провалом» споживання електроенергії в нічний час (з 23.00 до 6.00).

Як гріти вінничан без газу вирішать в ОДА, щоб подати пропозиції на Київ

Результатом наради стане напрацювання конкретних пропозицій від Вінниччини щодо внесення відповідних змін на законодавчому рівні. Це у складі робочої групи контролюватиме перший заступник голови ОДА Олександр В’юник.



Переглядів: 4163
Поширень: 0