Вінницька міська рада продовжує свою співпрацю із сусідніми територіальними громадами. З метою забезпечення соціально-економічного розвитку територій та підвищення якості життя і добробуту територіальних громад зараз розроблений проект Угоди про наміри, яку планується укласти між Вінницькою міською радою та сільською радою Агрономічного.

Відповідно до Генерального плану міста Вінниця вже другий рік працює з селами і селищами, які межують з обласним центром. Таких сусідів у міста сім, і з шістьма з них Вінницькою міською радою підписані угоди про співпрацю різного характеру.

Угода про наміри із сільською радою Агрономічного декларує домовленість між громадами спільно розвивати суміжні території. В документі серед іншого передбачається підтримка у розбудові необхідної інженерно-транспортної інфраструктури.

На позачерговій сесії міської ради 7 липня в.о. міського голови Сергій Моргунов проінформував, що цей крок в тому числі робиться для того, аби отримати додаткові можливості забезпечити земельними ділянками і вінничан, які відносяться до пільгових категорій населення. Це стане можливим за умови, якщо село Агрономічне включить свої землі запасу в межі населеного пункту.

«Відомо, що ми повністю не можемо задовольнити всі пільгові категорії населення земельними ділянками за рахунок земель Вінниці. Тому ми працюємо з селом Агрономічне. Сьогоднішнє рішення – це процес суто технічний: ми ухвалили Угоду про наміри. Далі будемо працювати в тому відношенні, щоб територію, яка знаходиться поза межами населеного пункту, перенести в межі Агрономічного, яке, в свою чергу, передасть нам від 30 до 50 % (в залежності від кількості землі), яку ми зможемо передати для пільгових категорій населення по такій самій процедурі, яку ми застосовували під час виділення ділянок в районі вулиці Північної», - розповів Сергій Моргунов.

Окрім цього, в Угоді передбачено розширення існуючого кладовища біля колишнього с. Пирогова в межах 10 га для здійснення поховань мешканців Вінниці та Агрономічного.



Переглядів: 4654
Поширень: 0