Питання підготовки Міжнародної конференції донорів, Плану відновлення і зростання 2014-2016 років, який Уряд розробляє для подолання викликів, що стоять перед Україною та інші питання співпраці України з ЄС обговорили на сьогоднішній зустрічі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана із заступником Генерального директора Європейської Комісії з питань торгівлі Пітером Балашем та Головою представництва ЄС в Україні Яном Томбінські.

Володимир Гройсман поінформував, що на сьогоднішній день Урядом створено організаційний комітет підготовки Міжнародної конференції донорів, який приступив до розробки технічних параметрів цього заходу, і висловив сподівання, що з боку ЄС також найближчим часом буде створено відповідний оргкомітет, який долучиться до спільної роботи.

Він також наголосив на важливості якнайшвидшого початку роботи місії ЄС, яка вивчатиме питання руйнувань та збитків, завданих терористами на Сході України, а також питання потреб внутрішньо переміщених в межах країни осіб.

Також Віце-прем’єр-міністр передав Пітеру Балашу офіційного листа, в якому йдеться про наміри української сторони залучити європейських радників до роботи у складі урядових комітетів. Лист підготовлений на основі досягнутих раніше домовленостей Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з Єврокомісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства в Європейській Комісії Штефаном Фюле. Мова йде про експертів у сферах державної служби, регіонального розвитку та місцевого самоврядування, які допомагатимуть формувати стратегію реформ у відповідних сферах та реалізовувати їх.

Сторони обговорили і питання створення Урядового офісу з питань європейської інтеграції, який здійснюватиме координацію органів виконавчої влади у цій сфері, а також чіткий моніторинг виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Пітер Балаш висловив зацікавленість Європейської Комісії у якнайшвидшому початку роботи такого офісу і назвав його однією із складових успіху майбутньої донорської конференції.

В свою чергу Володимир Гройсман повідомив, що на одному з найближчих засідань Уряду планується пакетне призначення заступників міністрів з питань європейської інтеграції.

Нагадаємо, 8 липня 2014 року в Брюсселі під час зустрічі високого рівня з питань координації та впровадження міжнародної донорської допомоги Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман заявив про підготовку Україною Плану відновлення і зростання на період 2014-2016 років, який планує презентувати на Міжнародній конференції донорів, проведення якої заплановане на осінь 2014 року.



Переглядів: 2866
Поширень: 0