Кризовий енергетичний штаб, створений за розпорядженням Уряду України під головуванням Віце-прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, розпочинає реалізацію інформаційної кампанії під назвою «Енергетична незалежність України». Вона розпочнеться 20 серпня цього року.

Метою кампанії є підвищення рівня обізнаності українців у необхідності енергозбереження та економії природного газу як головних чинників енергетичної безпеки України та економічного зростання держави.

В інформаційній кампанії будуть використані як пряма реклама, так і інформування населення, бізнесу та влади всіх рівнів про необхідність економії енергоносіїв та заміни природного газу на інші види палива, яких достатньо в Україні. Перш за все, планується популяризувати енергозбереження та відновлювальні джерела енергії.

«Ми маємо донести до кожного українця ідею, що кожен зекономлений кубометр газу та невикористаний літр гарячої води - крок до енергетичної незалежності України. Сьогодні не існує чарівної палички, за помахом якої ми б замінили всі наші застарілі газові котли на сучасні економні, які замість газу використовують солому, щепу або торф. Не існує чарівної палички, щоб за місяць зробити якісну теплоізоляцію всіх вікон і всіх фасадів будинків в Україні. Неможливо миттєво замінити всі погано ізольовані теплотраси», - говорить голова Енергетичного кризового штабу Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Змінити ситуацію ми можемо тільки всі разом, - наголошує Гройсман, - хтось замінить вікно в квартирі - і зекономить тепло - а значить і газ - взимку. Хтось на власному заводі проведе теплоізоляцію цеху - і економія ресурсів значно зросте. Уряд зі свого боку докладе всіх можливих зусиль, щоб на державному рівні підтримати кожну таку ініціативу. Ми підтримаємо кожну міську адміністрацію, де будуть піклуватися про економію газу, кожного голову міста, району чи селища, який добиватиметься і шукатиме шляхи заміни котельних, труб, вікон або теплоізоляції фасадів».

Інформаційна кампанія «Енергетична незалежність України» буде реалізована без використання фінансів бюджету України. Фінансування інформаційної кампанії буде здійснено за рахунок цільових коштів донорських програм, спрямованих на інформаційну підтримку Уряду України від Європейського Союзу, США та Великобританії.



Переглядів: 3082
Поширень: 0