Голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник поставив завдання посилити територіальну оборону області. Особливу увагу при цьому буде приділено районам області, які межують з Молдовою та Придністров’ям, як території з найбільшою вірогідністю вторгнення.

«Вінниччина є регіоном, вразливим для провокацій з боку тих сил, які зацікавлені у дестабілізації ситуації в Україні. З одного боку, наша область навіть не розглядається як плацдарм для діяльності антидержавних сил, з іншого – з території Придністров’я дуже легко організувати ворожі акції. Такі акції матимуть на меті продемонструвати, що навіть у такому спокійному краю, як Вінницька земля громадяни України не можуть почувати себе у безпеці», – відзначив губернатор Анатолій Олійник.

Також він висловив сподівання, що досягнуті домовленості про припинення вогню відкривають шлях до широкого діалогу для стабілізації ситуації в Україні та деескалації конфлікту.

«Зі свого боку мешканці області, активісти і влада багато зробили для того, щоб допомогти воїнам, задіяним в АТО захисним спорядженням, ліками і продовольством, сприяти біженцям і вимушеним переселенцям, родичам і близьким загиблих, пораненим захисникам Вітчизни. Жодним чином не припиняємо цю роботу і сьогодні. Я поділяю позицію Президента, що Україні потрібен мир, і впевнений, що його можна досягти і дипломатичними методами. Життя українських силовиків і мирних мешканців варто того, щоб йти на переговори навіть з таким ворогом нашої держави, як Путін та його виконавцями на Сході країни. Переконаний, що мешканці області зрозуміють і підтримають цей крок керівництва країни», – наголосив А.Олійник.



Переглядів: 3536
Поширень: 0