Сьогодні під час виступу на засіданні Кабінету Міністрів, Президент України заявив про перегрупування українських Збройних Сил, Національної гвардії, прикордонників, «але не для нападу і наступу, а для того, щоб гарантовано і ефективно забезпечити захист своєї території». Він наголосив, що щойно завершено третю чергу часткової мобілізації.

Президент України також зазначив, що тризмінна робота оборонних підприємств України, яка була налагоджена за останні тижні, сьогодні дає можливість постачати військам щодобово до 30 одиниць броньованої техніки.

Коментуючи ситуацію на Сході України, Петро Порошенко підкреслив, що якщо на кордоні з Росією та на лінії безпосереднього протистояння з бойовиками «без лінії Маннергейма не обійтися, треба зводити й такі фортифікації, тільки ще більш потужні, з урахуванням досвіду». Йдеться про глибоко ешелоновану оборону з танковими позиціями, механізмами захисту від систем залпового вогню, з сучасною комунікацією, з чіткою взаємодією всіх підрозділів, які задіяні в обороні.

Cьогодні ж Президент України Петро Порошенко підписав Закон №1644-VII «Про санкції».

Цим документом створюється механізм невідкладного реагування на наявні і потенційні загрози національним інтересам і безпеці України, включаючи ворожі дії, збройний напад інших держав чи недержавних утворень, завдання шкоди життю та здоров’ю населення, захоплення заручників, експропріацію власності на території України, завдання майнових втрат та створення перешкод для сталого економічного розвитку, повноцінної реалізації громадянами України належних їм прав і свобод.

Згідно з Законом, спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) можуть застосовуватися з боку України по відношенню до іноземної держави, юридичної чи фізичної особи, іноземців або осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність. Застосування санкцій також не виключає вживання інших засобів захисту.



Переглядів: 3541
Поширень: 0