Естонці хочуть допомогти вінницьким військовим, які сьогодні обороняють Україну від російської агресії на Донбасі. Про це повідомив радник Міністерства оборони Естонської республіки Йоханнес Керт під час зустрічі у Вінниці з керівниками області, а також Вінницького військового шпиталю та представниками Липовецького району, з якими у естонців налагоджена співпраця на регіональному рівні.

У рамках зустрічі обговорювались питання надання гуманітарної та медичної допомоги бійцям АТО, а також надання можливості отримати медичну допомогу в лікарнях Естонської Республіки.

Радник Міноборони Естонії привіз вінницьким бійцям АТО медичні ранці та пообіцяв подальшу гуманітарну підтримку

«Українці не самотні у своїй боротьбі за незалежність. Українська війна - це також наша війна. Керівництво та громадяни Естонії розуміють тяжке становище, в якому знаходиться Україна, адже інформаційна війна та перебування російських військових на території вашої держави є фактом. В міру своїх можливостей ми маємо бажання допомогти тим, чим можемо та зарадити вам у складній ситуації», - заявив Йоханнес Керт.

Голова Вінницької ОДА Анатолій Олійник зазначив, що в області існує координаційний центр, який функціонує на базі Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації та координує допомогу, яку готові надати небайдужі громадяни нашим військовим. Центр має цілодобовий номер телефону (67-11-37), на який може зателефонувати будь-який житель Вінницької області, інших областей та навіть іншої країни: «Ми готуємося до зими та осені. Тому є чітке розуміння, що потрібно для батальйону нашої області та інших батальйонів. Більше 3 млн гривень, тільки грошової допомоги, направлено в зону АТО та зокрема понад 13 млн гривень направлено на закупівлю гуманітарної допомоги та створення харчового блоку».

Радник Міноборони Естонії привіз вінницьким бійцям АТО медичні ранці та пообіцяв подальшу гуманітарну підтримку

В свою чергу Йоханнес Керт зазначив, що небайдужі громадяни Естонської Республіки мають бажання допомагати надсилаючи гуманітарну допомогу. Тому керівництво Естонії прийняло рішення щодо створення центрів зі збору такої допомоги та організації в подальшому транспортуванні її на територію України. Окрім того, на території Естонії реалізовуються проекти та благодійні акції за участі відомих артистів зі збору благодійних внесків на надання допомоги Україні.

Він також повідомив, що віднедавна в Естонії створено Центр реабілітації та протезування постраждалих у військових діях і висловив переконання у створенні в Україні такого ж центру.

Під час зустрічі голова Правління Асоціації українських організацій в Естонії Володимир Паламар продемонстрував медичні ранці для бійців антитерористичних сил з Липовецького району.

Радник Міноборони Естонії привіз вінницьким бійцям АТО медичні ранці та пообіцяв подальшу гуманітарну підтримку

Три роки тому липівчани налагодили співпрацю із естонським економічним клубом «Білий кінь», тож учасники клубу, довідавшись про участь жителів Липовецького району у АТО, вирішили скинутись на придбання для них медичних ранців. «Такий має бути у кожного бійця», - зазначив Володимир Паламар. 



Переглядів: 4013
Поширень: 0