Верховна Рада восьмого скликання має ухвалити новий закон, який передбачає реформування державної служби. Про це під час «круглого столу» на тему «Ефективний чиновник: як досягти цього в Україні?» сказав заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.

«Розроблений законопроект є результатом праці в першу чергу суспільства, держави, громадськості, бізнес-асоціацій. Ми вважаємо, що має розпочатись процес скорочення державних органів влади, кількості чиновників», - зазначив Дмитро Шимків.

Говорячи про якість роботи державної служби, заступник Глави АПУ наголосив на важливості фінансової мотивації держслужбовців.

«В будь-якій організації система заохочення і мотивація повинні працювати. Якщо система заохочення та мотивації відсутня, дуже складно очікувати якісний результат», - сказав Дмитро Шимків.

Він нагадав, що з 2006 року державним службовцям лише один раз на 45% підвищено зарплату, у той час як середня зарплата в країні за цей період зросла у чотири рази. Середньомісячна зарплата чиновника центральних органів влади складає 61,3% від рівня середньої зарплати у місті Києві, а місцевих адміністрацій – 46,9%.

«Ми не просто не доплачуємо державним службовцям – ми їх зневажаємо нашим відношенням, нашими законами, нашими постановами. Питання полягає не в кількості, а в якості мотивації», - наголосив заступник Глави АПУ.



Переглядів: 3788
Поширень: 0