На прес-конференції "Стратегія-2020" Петро Порошенко озвучив 7 основних реформ

  • Антикорупційна реформа, оновлення влади та бюрократичного апарату.
  • Судова реформа.
  • Реформа правоохоронних органів.
  • Децентралізація та реформа державного управління.
  • Податкова реформа.
  • Дерегуляція та розвиток підприємництва.
  • Реформа системи безпеки та оборони.

та дві спеціальні нагальні програми:

  • енергонезалежність нашої держави та
  • популяризація України в світі.

Головною з озвучених реформ президент вважає судову реформу. За словами Петра Олексійовича, суть усіх реформ зводиться в принципі до того, щоб замість поганих, нечесних і нерівних правил гри створити хороші, чесні й справедливі. Нові правила, якої б сфери вони не стосувалися, не запрацюють ніде і ніколи, якщо не постане неупереджена інстанція. Інстанція, яка безпристрасно наглядатиме за їхнім дотриманням.

Судову реформу можна вважати свого роду «передреформою», як і зміни в сфері держуправління. Вся державна машина підлаштована зараз під корупційні інтереси. Такий у неї «тюнінг». І влада останніми десятиліттями комплектувалася за принципом негативного відбору. Не професійними якостями шукали фахівців, а призначали своїх. І в результаті досягли руйнівного поєднання корупційності, непрофесіоналізму і безвідповідальності. В нинішньому стані бюрократія є непереборною перешкодою для реформ. Відтак, реформам має передувати радикальне оновлення чиновницького корпусу.

Фінальний результат реформ - не швидко, не одразу, але кожна людина має відчути на собі, наповненим своїм гаманцем. І реалізація «Стратегії 2020» означає врешті-решт наявність роботи, гідну зарплату, достойну пенсію, високу стипендію, і дуже успішну і ефективну власну справу, якщо ти виробляєш конкурентоздатний продукт.

Отже, відповідальність влади: провести реформи, служити суспільству і працювати згідно з новими принципами – чесно, прозоро, просто.

Відповідальність бізнесу: підтримувати та розвивати країну, бізнес-середовище, суспільство, сплачувати податки, інвестувати в економіку країни, дотримуватися чесної конкуренції та соціальної відповідальності. А це більше, ніж податки.

Відповідальність суспільства: контролювати владу, жити відповідно до принципів гідності та сумлінно виконувати свою роботу.

 Повний виступ Президента України на прес-конференції "Стратегія-2020" можна переглянути тут:



Переглядів: 3354
Поширень: 0