Над розробкою Плану відновлення країни 2015-2017 український Уряд, Адміністрація Президента та Єврокомісія працюватимуть спільно. Такої домовленості досягли Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, заступник Голови Адміністрації Президента України Дмитро Шимків та Керівник групи підтримки України Європейської Комісії Петер Балаш під час зустрічі з нагоди підготовки Міжнародної конференції донорів.

«Нам важлива експертна підтримка Єврокомісії. Мова йде про план відновлення країни – це реальний план дій на 2015-2017 роки, який вступить в силу з моменту його затвердження. Він корелюватиметься з планом реформ, зазначених у «Стратегії 2020» Президента, який повністю відповідає завданням, що стоять перед Україною, а також з положеннями Угоди про асоціацію. Тому взаємодія важлива, і ми будемо рухатись дуже швидко», – зазначив Володимир Гройсман.

Зі свого боку Петер Балаш наголосив, що план роботи України з міжнародними донорами, зокрема, і в рамках Міжнародної конференції донорів, яка планується до проведення в Україні, буде напрацьовано на базі Плану відновлення країни 2015-2017.

Він повідомив, що Єврокомісія посилює напрямок роботи з питань євроінтеграції, зокрема, створює новий директорат з розширення ЄС, який почне роботу вже з 1 листопада.

Сторони також обговорили перспективи допомоги європейської спільноти у питаннях відродження Донбасу. Учасники зустрічі зійшлись на думці, що для ефективної відбудови зруйнованих регіонів необхідно встановлення миру, стабільності і контролю української влади на тимчасово окупованих територіях.

«Стосовно ж територій, які ми контролюємо, ми маємо оцінити реальні потреби відновлення – не лише з точки зору того, що зруйновано, а й того, що треба зробити для стабілізації ситуації. Це має бути реінтеграція Сходу, соціальна адаптація громадян до нового життя, участь цих громадян у відновленні території. На момент проведення Міжнародної конференції донорів ми будемо мати реальну картину справ, з якою вийдемо», – зазначив Віце-прем`єр-міністр Володимир Гройсман.



Переглядів: 2750
Поширень: 0