«Урядом пропонується підвищити фіскальну самостійність місцевих бюджетів. У зв’язку з чим пропонується надати право місцевим бюджетам, місцевим громадам для вирішення виключно питань громади встановлювати додаткову ставку акцизу на підакцизний товар: алкоголь, тютюнові вироби та нафтопродукти», - зазначив 3 жовтня під час прес-конференції заступник Міністра фінансів України Денис Фудашкін.

«Якщо громада вирішить, що цей податок їй потрібен для того, щоб покращити умови лікарень, шкіл та будь-яку іншу інфраструктуру, вони зможуть ввести даний податок на своїй території отримувати додаткові ресурси незалежно від позиції центрального Уряду», - пояснив Денис Фудашкін.

Також є ініціатива саме на місцевому рівні визначати розмір податку на нерухоме майно. Крім того, пропонується оподатковувати і комерційну нерухомість.

Денис Фудашкін роз’яснив: «Місцевим громадам надаються досить широкі повноваження з визначення ставки на різні об’єкти нерухомості. А також саме місцеві громади, на наш, погляд повинні визначати, який обсяг пільг повинен бути передбачений для громадян, які проживають у цій громаді».



Переглядів: 2892
Поширень: 0