Пакет законодавчих ініціатив, необхідних для реалізації реформи місцевого самоврядування та впровадження нових підходів до регулювання сфери житлово-комунальних відносин, має бути прийнятий Верховною Радою невідкладно. На цьому наголосив Віце-прем`єр-міністр України – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман на брифінгу у Житомирі. За його словами, пакет з 7 законопроектів вже готовий до голосування у Верховній Раді.

«Мова йде про прийняття закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад», направленого на формування спроможних територіальних громад, закону «Про засади державної регіональної політики», який дозволить побудувати ефективну регіональну політику, закону про реформування архбудконтролю, який передбачає децентралізацію повноважень з видачі дозвільних документів у сфері будівництва, зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, що дозволять децентралізувати фінанси та направити кошті у місцеві бюджети», – зазначив Віце-прем`єр-міністр.

Також Володимир Гройсман повідомив про законопроекти з реформування сфери ЖКГ – «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та «Про житлово-комунальні-послуги».

«Ми зможемо позбавити громадян монополії ЖЕКів, удосконалити правове регулювання діяльності об`єднань співвласників багатоквартирних будинків, класифікувати житлово-комунальні послуги в залежності від функціонального призначення та за порядком встановлення тарифів, відмовитись від державного регулювання тарифів на послугу з управління багатоквартирним будинком», – підкреслив він.

Володимир Гройсман наголосив, що прийняття зазначених законів парламентом цього скликання дозволить розпочати процес реформування вже цього року.



Переглядів: 2873
Поширень: 0