Українська влада готова проводити відновлювальні роботи в населених пунктах Сходу, інфраструктура яких знищена терористами. Однак, щоб здійснювати такі роботи, вести підготовку до зими, вирішувати соціальні питання – в першу чергу треба відновити українську владу на цій території. Про це в програмі «Факти тижня» телеканалу ICTV сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

За його словами, чіткі дії відновлення миру передбачає мирний план Президента України, важливим елементом якого є Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих арйонах Донецької та Луганської областей".

«Цей закон може відіграти суттєву роль у відновленні миру: обрання згідно з чинним законодавством місцевої влади, якій довіряють люди - і тоді можливе відновлення діалогу, щоб реінтегрувати ці території, щоб соціально адаптувати людей, які там проживають», - сказав Володимир Гройсман.

Він також додав, що сьогодні, «де є український прапор, влада може гарантувати всі соціальні виплати».

А щодо безпосереднього відновлення інфраструктури, то найпершою важливою передумовою для цього Володимир Гройсман назвав припинення вогню, додавши, що з такою позицією погоджуються і міжнародні партнери.

Віце-прем’єр-міністр поінформував, що Уряд спільно з місією Організації Об’єднаних Націй, Європейського Союзу та Світового Банку напрацювали чіткий план взаємодії – підтримка тимчасових переселенців, вирішення гуманітарних питань та план відновлення Донбасу.

«Нещодавно я повернувся з Брюсселю. Ми там говорили про план відновлення країни, який є частиною «Стратегії 2020», оголошеної Президентом України і про окремий план – програму відновлення Донбасу. Хочу запевнити: буде мир – ми дуже швидко і якісно все відновимо. Ми не тільки відновимо все те, що було зруйновано, а відновимо нормальне життя. Бо люди на Донбасі навряд чи знали, що таке нормальне життя», - наголосив Володимир Гройсман.



Переглядів: 2966
Поширень: 0