Постанова Уряду, прийнята 5 листопада, щодо внесення змін до порядку обчислення одноразової грошової допомоги сім’ям правоохоронних органів, загиблих у зоні антитерористичної операції, дозволяє встановити рівність у виплатах їх сім’ям. Про це розповів Міністр фінансів Олександр Шлапак у вечірньому прямому ефірі програми «События» на ТРК Україна.

«Із прийняттям цього рішення розмір такої допомоги для сім’ї загиблого під час проведення АТО працівника міліції буде значно підвищено та становитиме 609 тис. гривень. Таким чином, розбіжності між розмірами виплат грошових допомог для сімей загиблих у АТО військовослужбовців та міліціонерів, які мали місце до цього часу, ліквідовані. Справа в тому, що в державі різні системи страхування від загибелі. Постанова говорить тільки про одне: оці 609 тисяч, які сьогодні виплачуються відповідно до закону військовослужбовцям, а бійцям Нацгвардії виплачується 120 тисяч – це несправедливо. І тому постанову вирівняла зараз в цій біді тих, хто на війні втратив своїх близьких», - прокоментував Олександр Шлапак.

Міністр пояснив, що гроші виділяються з державного бюджету, і запевнив, що їх отримають усі сім’ї, чиї рідні, близькі загинули під час цієї війни.

«На сьогоднішній день ми профінансували близько 100 млн. грн. Дай Бог, щоб ми взагалі не фінансували такі видатки, але якщо знадобиться, ці гроші будуть виплачені», - зазначив Олександр Шлапак.

Коментуючи ситуацію із заявами людей, що вони не можуть отримати гроші, урядовець пояснив, що це через бюрократію у певних структурах.

«Мова йде про звичайну бюрократію, яка має місце у військкоматах, затримки, очевидно мають місце і в інших структурах. Але я Вас запевняю, як тільки ці списки потрапляють до Казначейства, вони оплачуються в той же день», - сказав Олександр Шлапак.



Переглядів: 3157
Поширень: 0