Вчора на засіданні виконкому було прийнято нову Програму, яка має на меті сприяти залученню інвестицій у місто. Її реалізація дозволить підвищити репутацію міста як надійного бізнес-партнера, а також – відновити промисловий потенціал Вінниці, створити тут «комфортне» бізнес середовище і, як результат, залучити інвесторів та ресурси для подальшого розвитку міста.

Створення сприятливого інвестиційного клімату є одним із основних завдань сьогодення, адже завдяки цьому економіка міста отримує важливі ресурси для подальшого розвитку. У Вінниці як інструмент інвестиційного планування розроблена Програма сприяння залученню інвестицій у місто Вінницю на 2014-2020 роки.

Для розробки Програми було досліджено проблематику сфери інвестування як по Вінниці, так і по інших містах України. А також опрацьовано приклади передових практик, зокрема республіки Вірменії та країн регіону Балтійського моря. Вінниця прагне створювати системи інституцій та запроваджувати механізми, що полегшать діяльність інвесторів та забезпечать сталий розвиток малого бізнесу.

«Ключовим заходом Програми є запровадження механізму інвестиційного супроводу «Гід для інвестора». Він передбачає надання консультаційної та практичної допомоги інвестору на всіх етапах: від прийняття рішення щодо інвестування і до фінальної стадії реалізації проекту та безпосереднього здійснення господарської діяльності», – розповідає директор департаменту економіки і інвестицій Галина Якубович.

Програма реалізовуватиметься за кількома напрямками. Так, серед іншого, у Вінниці підвищуватимуть «попит» на інвестиційні пропозиції шляхом промоції. Наприклад, планується розробити буклет з інформацією про інвестиційні можливості міста, переваги та кращі місцеві практики у цій сфері. Місто братиме участь у різних промоційних заходах. Також одним з напрямків Програми стане створення умов для стабільного розвитку промислового сектору. Наприклад, шляхом запровадження на місцевому рівні додаткових пільгових механізмів для інвесторів, які цікавляться саме цим сектором. Крім того, важливо максимально усунути на місцевому рівні адміністративні бар‘єри. А також – забезпечити прозорість та дотримання вимог чинного законодавства у сфері інвестування.

«Очікуваними результатами реалізації Програми є створення «комфортного» бізнес-середовища, підвищення інвестиційного іміджу та репутації міста як надійного бізнес-партнера. А також – відновлення промислового потенціалу Вінниці, досягнення відкритості міста вітчизняним та іноземним інвесторам. Спільними зусиллями ми перетворимо Вінницю на одне із самих інвестиційнопривабливих міст України», – зазначила Галина Якубович.



Переглядів: 4918
Поширень: 0