Звернення керівництва обласної державної адміністрації до вінничан

Шановні вінничани!

Час випробовує нас на міцність, згуртованість, патріотизм, зрештою, на взаєморозуміння.

Останні події у Вінниці затягнули «Гордіїв вузол» політичних проблем та амбіцій, і щоб його розрубати, потрібні спільні зусилля. Протистояння двох гілок влади – це дорога в нікуди, дестабілізуючий фактор для і так непростої ситуації в регіоні. Ми не маємо жодного права втягуватися у конфлікт, нехтуючи при цьому інтересами простих вінничан, які делегували нам повноваження здійснювати управління.

Українці з українцями не воюють!

Передусім нас об’єднує ідея служіння народу України, жителям Вінниччини. У складний для нашої країни час ми не повинні давати приводів для розколу суспільства, навіть для думок про можливість цього. Тому потрібно діяти згуртовано, працювати на мирний і продуктивний розвиток нашої області.

Ми закликаємо всі політичні сили, громадськість приєднатися до ідеї розвитку. Точок дотику у нас більше, ніж роз’єднуючих моментів. Вінниччина завжди була політично виваженою, толерантною областю. Єднаймося в ім’я перемоги на Сході, в ім’я миру. Домовлятися, досягати компромісних рішень – єдиний шлях у нинішній ситуації. Саме тому обласна влада не підтримує такі масові зібрання, на яких будуть лунати заклики до конфронтації та протистояння, незаконних дій та гасла до повалення конституційного ладу країни.

Сьогодні є інформація, що плануються масові акції, на які збирають людей з різних регіонів. Ми поважаємо право громадян на мирні зібрання і будемо враховувати усі пропозиції, які будуть внесені на розгляд обласної влади. Водночас, закликаємо громадян не дати використати себе, не переходити межу, за якою починається протиправна поведінка, яку з великим задоволення миттєво поширить російська пропаганда.

Ще раз наголошуємо на готовності до діалогу і єднання. Лише спільними зусиллями зможемо навести лад в Україні, забезпечити проведення критично важливих реформ, перемогти зовнішнього ворога.



Переглядів: 4349
Поширень: 0