В місті планується створити інтерактивну базу даних комунального майна територіальної громади Вінниці, яка буде відображена на карті обласного центру та інтегрована в геоінформаційну систему (ГІС). Це планується зробити в рамках виконання заходів нової програми, яку в четвер, 18 грудня, схвалив виконком міської ради. Це новий програмний документ, який сформований вже відповідно до нових норм і стандартів написання міських програм і передбачає сучасний підхід до керування процесами, що пов’язані із комунальним майном обласного центру.

Виконавчі органи міської ради продовжують переформатовувати свою роботу та запроваджувати сучасні підходи до управлінської діяльності. Пострадянський формат роботи поступово трансформується у європейський, будується нова система надання послуг виконавчими органами міської ради та змінюється внутрішня модель роботи департаментів та відділів.

Також важливим елементом управлінської діяльності є якісна розробка документів, адже чітке та обґрунтоване планування, глибокий аналіз реалій і вивчення досвіду іноземних країн є основою успішності реалізації заходів. Написання нових програми, які базуються на сучасних підходах, стартувало одразу після затвердження Стратегії розвитку міста «Вінниця:2020», адже саме програми виконують тактичну функцію, тобто передбачають що і як потрібно зробити, щоб реалізувати стратегічні завдання.

18 грудня виконком міської ради схвалив чергову програму, яку відпрацьовано за новими вимогами і стандартами – «Впровадження системи інтегрованого управління муніципальним нерухомим майном м. Вінниці на 2015-2017 роки». Її завданням є чітке розмежування об’єктів різних форм власності та формування електронної бази даних із відображенням її на карті міста. Це буде іще один шар геоінформаційної систмети Вінниці. Така форма реєстру також дозволить ефективно актуалізувати інформацію, адже до неї буде доступ в усіх балансоутримувачів, які вноситимуть зміни по тих чи інших об’єктах.

Новою програмою також передбачається запровадження можливостей використання комунального майна на умовах державно-приватного партнерства. Це новий і сучасний механізм залучення інвестиційних коштів в розвиток галузей муніципального сектора: житлово-комунальне господарство, транспорт, медицина тощо.

«Результатом реалізації програми має стати: збільшення кількості об\'єктів комунальної власності та щорічних надходжень до бюджету міста; наявність повної інформації по майну міста в тому числі в системі ГІС; забезпечення прозорості при здійсненні управлінських повноважень; збільшення суб\'єктів господарювання по використанню об\'єктів комунальної власності на принципах державно-приватного партнерства з досягненням балансу інтересів», – каже директор департаменту комунальних ресурсів міської ради Ігор Шутак.

В свою чергу в.о. міського голови Сергій Моргунов наголосив, що одним з основних чинників запровадження програми є підвищення прозорості процесів, пов’язаних з комунальною власністю.

Враховуючи те, що ця програма передбачає досить великий обсяг робіт, департамент комунального майна відпрацює механізм її реалізації на пілотному проекті. Інтегроване управління муніципальним нерухомим майном буде запроваджуватись спочатку в мікрорайоні, обмеженому вулицями Барське шосе, Хмельницьке шосе, проспект Юності та Вишенським озером.



Переглядів: 4260
Поширень: 0