Законопроект про Державний бюджет на 2015 рік має бути розглянутий із дотриманням усіх процедур у стислі терміни. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, підводячи підсумки виступів народних депутатів на ранковому пленарному засіданні у вівторок.

Керівник Парламенту зазначив, що у вівторок Уряд тільки презентуватиме головний фінансовий документ країни. «Ніхто не говорить про те, що сьогодні бюджет має бути розглянутий і прийнятий», - наголосив В.Гройсман, додавши, що для цього він запросив до Парламенту Уряд на чолі з Прем’єр-міністром, які презентують рішення, що потім будуть обговорюватися народними депутатами і фракціях, групах і комітетах.

Гройсман зауважив, що проект бюджету - «не остаточний документ, оскільки він дасть можливість забезпечити стабільність видатків на певний період часу, і за цей період часу ми маємо провести реформи, децентралізувати владу, забезпечити економічне відродження країни».

Керівник Парламенту також повідомив, що у п’ятницю на «годину запитань до Уряду» будуть запрошені урядовці, які опікуються енергетичними питаннями, а також представники Національного банку. «Ми маємо розглядати ці питання у комплексі, з повагою для процедури і максимальним обговоренням у групах і фракціях. Але зволікати, переносити, не приймати (бюджет) означає увійти у наступний рік по одній дванадцятій, а це матиме надзвичайно негативні наслідки», - зазначив він.

На переконання В.Гройсмана, депутати повинні працювати без жодних перерв та вихідних. «Закликаю усіх врешті решт почати вирішувати проблеми. Є такий вислів: якщо ти не вирішуєш проблеми, ти сам стаєш проблемою. Український Парламент не має бути проблемою українського суспільства, український Парламент має бути гордістю українського народу», - зазначив він.

При цьому В.Гройсман наголосив на «величезній відповідальності» парламентаріїв за рішення, що їх прийматиме Верховна Рада. За його словами, усі громадяни «очікують, що в нашій країні будуть мир, спокій і прогнозованість».



Переглядів: 3488
Поширень: 0