Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив спростити процедуру видачі біометричних паспортів. Про це він сказав під час презентації процедури оформлення біометричних паспортів у Будинку Уряду у п’ятницю, 9 січня.

Арсеній Яценюк нагадав, що на рік планується видавати громадянам України 2,5 мільйона біометричних паспортів.

Глава Уряду підкреслив, що термін процедури оформлення паспорта має бути не більш як 20 хвилин: «Такий повинен бути технічний регламент. Треба людей навчити, щоб вони вміли з технікою працювати».

Арсеній Яценюк доручив спростити процедуру видачі біометричних паспортів

За нинішньою системою, зазначив він, при оформленні паспорта необхідно сплатити три квитанції: «Це треба звести в одну. Повинен бути один платіж. Спростити все для людини максимально, щоб було швидко, просто, щоб не бігати по касах, не виписувати десятки квитанцій і витрачати власний час».

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков доповів, що наступного тижня до Парламенту буде внесений відповідний законопроект.

За словами Арсенія Яценюка, зараз термін видачі паспортів скорочується з 30 до 20 днів, а термін видачі за прискореною процедурою – із 10 до 7 днів. Водночас, Глава Уряду наголосив на необхідності ще більше скоротити терміни видачі паспортів: «Основна проблема – що вони друкуються в Києві, на поліграфкомбінаті «Україна», і їх треба доставити безпосередньо в області. Це проблема транспорту. Думайте, як її вирішувати», - звернувся Глава Уряду до Міністра МВС Арсена Авакова та Голови Державної міграційної служби України Сергія Радутного.

Арсеній Яценюк також доручив зняти обмеження на видачу паспортів для всіх категорій громадян.

Голова Державної міграційної служби Сергій Радутний зазначив, що в процесі виготовлення паспорта відсутні посередники чи приватні компанії. Цим займаються винятково працівники Державної міграційної служби.



Переглядів: 4301
Поширень: 0