Проекти міського бюджету та програми соціально-економічного розвитку 21 січня розглядались на громадських слуханнях в залі засідань міської ради. В обговоренні цих двох документів взяли участь майже півтори сотні вінничан.

Щороку перед прийняттям Вінницькою міськрадою основних документів територіальної громади, бюджету і програми соціально-економічного розвитку, виконавчі органи міської ради проводять громадські слухання, де вінничани мають можливість ознайомитись із основними показниками головного кошторису міста та дізнатись про проекти, які будуть реалізовуватись протягом року та програми міськради. Оголошення про дату і час проведення громадських слухань оприлюднюється у «Вінницькій газеті» та на офіційному сайті Вінницької міської ради.

Відбулись громадські слухання по проектах бюджету та Програми соціально-економічного розвитку Вінниці на 2015 рікПро плани міста на 2015 рік учасникам громадських слухань розповіли директор департаменту економіки і інвестицій Галина Якубович та директор департаменту фінансів Наталія Луценко. Більш детально із переліком запланованих заходів по галузях розповіли директор департаменту освіти Володимир Буняк та директор соціальної політики Лариса Попова, а також голова Асоціації органів самоорганізації населення м. Вінниці Наталія Панчук.

Вінничан, які були присутні на громадських слуханнях, також цікавили питання медичного обслуговування, розвитку в місті ІТ-технологій, співпраці з громадськими організаціями та плани по асфальтуванню доріг і тротуарів Вінниці.

У громадських слуханнях також взяв участь заступник міського голови Валерій Коровій. Наприкінці зустрічі він зазначив: «Якщо говорити простими словами, бюджет – це фінансовий план. Для того, щоб ми реалізували заплановані проекти, ми повинні спочатку наповнити бюджет. Я вам абсолютно відповідально заявляю – перед нами стоїть дуже великий виклик. Цього року держава пішла зовсім іншим шляхом. Вона не дала нам дотацій, але дала фінансові інструменти для наповнення бюджету: нові податки, зміни до оподаткування. І сказала: працюйте з територіальними громадами, розвивайте території, стимулюйте бізнес, находьте спільні домовленості в рамках територіальної громади. І все, що ви заробите, - ви можете спрямувати на розвиток міста Вінниці. З огляду на це, окрім того, що ми приймемо бюджет міста, розпочнеться серйозна практична робота. Перед нами стоїть величезна відповідальність, і ми докладемо усіх зусиль, щоб протягом 2015 року місто розвивалось і мало стабільне, збалансоване життя».



Переглядів: 4724
Поширень: 0