«Світ повинен зупинити російського агресора, який загрожує Україні, Європі та світовій безпеці. І проблема знаходиться не в Донецьку, не в Луганську. Проблема знаходиться в «місті-герої» Москва - Москва, Кремль, Владімір Путін», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в Маріуполі в суботу, 24 січня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні Президент України буде мати можливість зустрітися зі світовими лідерами, в тому числі з Віце-президентом Сполучених Штатів: «Думаю, що Глава держави зробить все для того, щоби відбулося позачергове засідання Ради безпеки ООН».

Глава Уряду також звернувся до керівника обласного управління МВС на Донеччині разом із органами прокуратури зібрати докази злочинів російських терористів проти мирних громадян для того, аби «судити їх в Гаазі».

«Нам потрібно представити беззаперечні докази міжнародній спільноті, що за вказівкою російського керівництва здійснилася терористична атака, вбивство мирних громадян України. Прошу разом з слідчо-оперативними групами, з органами прокуратури задокументувати і отримати беззастережні докази злочинів проти людяності, які скоєні російськими терористами під керівництвом російського режиму», - наголосив Арсеній Яценюк.



Переглядів: 3878
Поширень: 0