Під час прес-конференції керівник Вінниччини Анатолій Олійник інформував журналістів про заплановані структурні перетворення в облдержадміністрації.

Очільник регіону, зокрема, повідомив про рішення щодо створення Департаменту інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю, національностей та релігій ОДА шляхом реорганізації відповідних підрозділів. «В умовах інформаційної війни будемо змінювати нашу роботу, шукати нові підходи, щоб не відбиватися, а вести наступальні дії в інформаційному просторі», - зазначив керівник області.

Також голова ОДА анонсував об’єднання в одну структурну одиницю організаційного відділу та відділу кадрової роботи апарату облдержадміністрації. До такого кроку, повідомив він, спонукають проблеми з кадровою політикою, а отже й необхідність підсилення цієї позиції.

Вінницьку облдержадміністрацію чекають структурні зміни

За словами Анатолія Олійника, процес реорганізації відбувається і на рівні центральних органів виконавчої влади. Так, днями Урядом ліквідовані виконавча та реєстраційна служби, повноваження яких будуть передані на місця. Шляхом об’єднання інспекції з питань захисту прав споживачів, ветеринарної, фітосанітарної та санітарно-епідеміологічної служб буде створена Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. А на базі Державної інспекції з питань праці та Держгірпромнагляду буде утворено Державну службу з питань праці.

«Загалом із 12 відомств будуть утворені 6», - зазначив голова облдержадміністрації.

Зміна формату діяльності очікує і на радників керівника ОДА, які, на переконання очільника Вінниччини, повинні, у першу чергу, працювати над галузевими обласними програмами та вносити свої пропозиції стосовно їх реалізації.

Також Анатолій Олійник повідомив про кадрові зміни, що відбулися в області упродовж року як серед керівників департаментів та управлінь регіону, так і на рівні районів. «Керуючись винятково законодавством, у 2014 році ми здійснили ротацію голів райдержадміністрацій. По 8 районах - за різних причин - змушені були поміняти керівників двічі. На сьогодні 26 голів РДА вже працюють, тимчасово без очільника лише Погребищенський район», - зазначив керівник Вінниччини.



Переглядів: 4267
Поширень: 0