Сьогодні депутати Вінницької міської ради на позачерговій сесії підтримали Звернення Верховної Ради України про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані «ДНР» і «ЛНР» - терористичними організаціями.

27 січня Верховною Радою України було прийнято Постанову, якою затверджено Звернення до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором.

Сьогодні під час засідання позачергової сесії Вінницької міської ради на розгляд депутатів було винесено проект рішення «Про постанову Верховної Ради України щодо визнання Російської Федерації державою-агресором». «Поділяючи стурбованість громадян, їх об’єднань, трудових колективів підприємств, установ і організацій ситуацією, що склалася, Вінницька міська рада вважає за необхідне від імені територіальної громади висловити позицію з даного питання», - зазначив голова постійної депутатської комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності і етики Юрій Зажирко.

«Всі ми знаємо, що у нас ніяка не громадянська війна, а війна зі східним сусідом – Росією. І нарешті було прийнято рішення Верховної Ради щодо визнання Російської Федерації агресором, а так звані «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями. Я впевнений, що територіальна громада міста Вінниці повністю підтримує дане рішення, тому що стільки смертей, які має в тому числі і Вінниця та Вінницька область, в умовах 21 століття – не припустимо, - наголосив в.о. міського голови Сергій Моргунов. - При тому, що ми, як держава і як нація, нічого поганого не хочемо. Ми хочемо розвиватися в європейському напрямку і утверджувати демократичні цінності. Це бажання і вимога всіх людей, які живуть в Україні. І Революція Гідності рік тому це показала, але тут з’явився східних «брат», який спочатку анексував Крим, зробив з Донецької і Луганської областей гуманітарну катастрофу. Сьогодні ні для кого не секрет, що повністю знищується інфраструктура підконтрольних бойовикам територій, є намагання прориву через південні області до Криму. Ви пам’ятаєте ситуацію по Маріуполю, знаєте, що сьогодні відбувається в Дебальцево. Але Збройні Сили України дають достойну відсіч терористичним організаціям і Збройним Силам Російської Федерації і, я думаю, що перемога буде за нами».

Депутати Вінницької міської ради одностайно схвалили рішення, яке в подальшому буде направлено до Верховної Ради України.



Переглядів: 3880
Поширень: 0