Інцидент стався поблизу хімічного факультету Ужгородського Національного університету. Двоє дівчат-активісток в інформаційному наметі «ФРОНТУ ЗМІН», поширювали серед перехожих друковану продукцію.

Сергій Ратушняк, який опинився в цей час поблизу, почав нецензурно ображати дівчат, накинувся на одну з них, вхопив за горло і щосили штовхнув на землю. Після розтрощив намет, сів у машину і поїхав геть. У постраждалої дівчини-агітатора медики зафіксували у неї численні забої і струс мозку. Дівчина подала заяву в міський відділ міліції.

Вінницький обласний осередок громадського об’єднання «ФРОНТ ЗМІН» висловлює протест і рішуче засуджує вчинок Ужгородського міського голови як громадянина та посадової особи. Ми вбачаємо в цьому вчинку ознаки злочину: перевищення службових повноважень, пошкодження майна громадської організації, хуліганство з завданням тілесних ушкоджень.

Звертаємося до всіх учасників політичного процесу з проханням звернути увагу на цю ситуацію і вжити спільних заходів для припинення посадового волюнтаризму місцевих керівників, щоб не допустити остаточного перетворення міст і областей України у феодально-криміналізовані політичні вотчини.

З повагою, голова Вінницького
обласного осередку ГО «Фронт Змін»
Сергій Кудлаєнко


Переглядів: 3690
Поширень: 0