За таке рішення проголосували 235 народних депутатів. Закон передбачає розмір компенсації як у разі загибелі правоохоронця, так і при отриманні ним інвалідності.

Зокрема, у разі загибелі (смерті) працівника міліції - в розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб; у разі поранення (контузії, травми або каліцтва), а також інвалідності - у розмірі: 250-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб - у разі встановлення працівнику міліції інвалідності I групи; 200-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб - у разі встановлення працівнику міліції інвалідності II групи; 150-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб - у разі встановлення працівнику міліції інвалідності III групи.

Законом в разі отримання працівником міліції поранення (контузії, травми або каліцтва) під час виконання ним службових обов\'язків, що призвело до часткової втрати працездатності без встановлення йому інвалідності, одноразова грошова допомога призначається і виплачуватиметься у розмірі, визначеному Кабінетом Міністрів України, але не менше за 20-кратний прожитковий мінімум, встановлений законом для працездатних осіб, та не більше за 100-кратний прожитковий мінімум, встановлений законом для працездатних осіб.

Законом також виключено із Закону "Про міліцію" норму щодо поширення вказаних умов на осіб, залучених до заходів щодо охорони громадського порядку і боротьби із злочинністю, а також на пенсіонерів міліції.

Верховна Рада прийняла закон, який дозволить отримати грошову допомогу сім\'ям поранених або загиблих міліціонерів

Законопроект зареєстровано за №1364.

 



Переглядів: 3499
Поширень: 0