27 лютого на черговій сесії міської ради депутати затвердили нову програму «Безпечне місто», яка дозволить значно пришвидшити створення єдиної мультисервісної системи безпеки, до якої буде включено мережу відеоспостереження та різноманітних датчиків, які здатні реагувати на тривожні події (пожежа, повінь, інші надзвичайні події) та передавати в режимі он-лайн у відповідні структури. Також депутати прийняли рішення про виділення 900 тисяч гривень для місцевого військового гарнізону. Вони підуть на придбання 5 мобільних блокпостів, двох безпілотників і двох тепловізорів.

На фоні зростання соціально-політичної напруги в нашій країні як ніколи гостро постає питання посилення заходів безпеки громадян, забезпечення нормальної життєдіяльності міста та захисту міського майна. Виникає нагальна потреба у скоординованій, злагодженій роботі влади та правоохоронних органів, підвищенні оперативності реагування на надзвичайні та небезпечні ситуації. При цьому нові засоби та методи гарантування безпеки міста мають обов’язково відповідати основним вимогам сьогодення – забезпечувати надійність та безперебійність роботи в цілодобовому режимі.

Вінниця має складну розвинену інфраструктуру, її життєдіяльність забезпечується великою кількістю стратегічно важливих об’єктів. Моніторинг їхньої роботи в цілодобовому режимі вкрай важливий для вчасного реагування на будь-які загрози. Також актуальним залишається питання посилення безпеки дорожнього руху. Це вимагає як розширення системи відеоспостереження міста, так і встановлення сучасних систем, здатних реагувати на тривожні події, здійснювати інтелектуальну обробку зображення, моніторинг середовища, забезпечувати контроль ситуації та нормальної роботи систем та обладнання.

Тому створення Програми «Безпечне місто-2015» обумовлено потребою впровадження комплексу організаційних заходів, програмного і технічного обладнання для посилення безпеки населення, захисту стратегічних об’єктів та об’єктів забезпечення життєдіяльності міста, безпеки дорожнього руху.

Робота з встановлення засобів з відеоспостереження у місті проводиться щороку. На сьогоднішній день за кошти міського бюджету на території міста встановлено 53 камери відеоспостереження, на виїздах з міста працюють 4 комплекси «Відеоконтроль-Рубіж». Також в систему відеонагляду за дорожнім рухом включено роботу 8 відеокамер, встановлених на перехрестях автошляхів.

З прийняттям програми «Безпечне місто» робота по створенню потужної мультисервісної мережі розпочнеться більш активно. Вона дозволить забезпечити скоординовану роботу усіх елементів системи безпеки міста. Вже у цьому році планується закупити та встановити ряд необхідного обладнання і об’єднати його в єдину мережу, доступ до якої в тому числі матимуть працівники силових служб. На даний час завершено перший етап її побудови.

Також на сесії депутати міськради внесли зміни до «Програми заходів забезпечення обороноздатності військових частин та інших військових формувань Вінницького гарнізону, територіальної оборони та мобілізаційної підготовки у місті Вінниці на 2014-2019 роки», які передбачають посилення підтримки вінницьких військових. В результаті цих змін з міського бюджету буде виділено 900 тисяч гривень для місцевого військового гарнізону. Вони підуть на придбання 5 мобільних блокпостів, двох безпілотників і двох тепловізорів. Для закупівлі цього обладнання буде оголошено тендер.

«В Україні випускають тепловізори, але ми хочемо взяти прилад частотою 30 Гц, тому, швидше за все, зупинимося на американській чи білоруській моделі, що відповідає цим параметрам. Якщо говорити про безпілотники, то теж, виберемо хороші квадрокоптери з відповідними камерами чи початково замовимо ту комплектацію, яка дозволить в майбутньому виконати будь-яке завдання», - зазначив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Олег Парфілов.



Переглядів: 4882
Поширень: 0