Таке завдання поставив перед керівниками обласних державних адміністрацій Віце-прем\'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час всеукраїнської селекторної наради з питань проходження опалювального сезону 2014-2015 років та стану розрахунків за спожитий природний газ.

Вінниччину у регіональній студії представляли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови ОДА Василь Броварник та керівники теплопостачальних підприємств регіону.

селекторна нарада з питань проходження опалювального сезону 2014-2015 років

Як зазначив Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, ліміт газу, доведений Постановою Кабінету Міністрів України від 09.07.2014 р. № 296, станом на 1 березня практично використаний, тож на сьогодні стоїть досить чітке завдання – вжити належних заходів, аби до кінця опалювального сезону використати якнайменше природного газу.

Геннадій Зубко

З цією метою урядовець доручив головам обласних державних адміністрацій спільно з керівниками теплопостачальних підприємств розглянути можливі шляхи зменшення обсягів споживання газу на підпорядкованих територіях, враховуючи, в тому числі, й суттєве підвищення середньодобових температур, що спостерігається останнім часом. «Хотів би, щоб до кінця тижня ми отримали від кожної області конкретну інформацію: що саме зроблено задля того, щоб зменшити споживання газу, які конкретні заходи були для цього вжиті. А також розглянути, яким чином можливо було б закінчити раніше опалювальний сезон 2014-2015 років», - зазначив Геннадій Зубко.

Володимир Кістіон

Під час селекторної наради Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Кістіон інформував про здійснену впродовж 2014 року роботу в рамках підготовки до опалювального сезону та реалізації заходів по зменшенню споживання природного газу, а також про рівень розрахунків за спожиті житлово-комунальні послуги. Відтак наголосив, що питання вжиття термінових заходів щодо суттєвого зниження показників споживання газу, входження в ліміти березня 2015 року та максимального наближення до загальних лімітів на 8 місяців, передбачених відповідною Постановою КМУ, має перебувати на особистому контролі керівників облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування.



Переглядів: 4194
Поширень: 0