Рада готова трансформуватись та перейти від «пострадянської централізованої неефективної системи управляння» до сучасного електронного парламенту. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, передає "Радіо Свобода".

Серед перспектив електронного самоврядування – упровадження Е-парламенту та мобільного офісу депутата. Такі кроки, на думку Гройсмана сприятимуть прозорості влади.

«Роль парламенту в цьому процесі надзвичайно важлива. Тому підготовлений план реформ, який я презентував народним депутатам, у тому числі передбачає якісні зміни самого парламенту. У цьому контексті створення електронного самоврядування, електронного парламенту також дуже важливе. Це суттєво підвищить якість самої комунікації між людьми і владою», – заявив спікер.

Володимир Гройсман упевнений, що співпраця з міжнародними партнерами сприятиме модернізації самоврядування в Україні, зокрема до програми вже долучилось Агентство США з міжнародного розвитку.

Наміри надати суспільству більше можливостей для контролю влади та сприяння її прозорості задеклароване у «Стратегії реформ – 2020», яку президент України Петро Порошенко презентував у вересні 2014 року.



Переглядів: 3705
Поширень: 0