Лише місяць тому Валерій Коровій змінив  крісло заступника міського голови на губернаторське. На нового голову Вінницької обладміністрації покладалось відразу кілька головних місій — миротворця і менеджера, який «підніматиме» економіку. Причому, представляючи Валерія Коровія, президент Петро Порошенко підкреслив: «Перше завдання: діалог з суспільством і народом. Такий діалог нам потрібен, як повітря».

Йшлося про протистояння в обласній раді із залученням груп активістів, що в результаті обернулось  штурмом  будівлі обласної ради 6 грудня минулого року. Наскільки   Валерій Коровій налаштований на продуктивну роботу з громадськістю, депутатами та представниками місцевого самоврядування з районів області, зрозуміло  з останніх публічних заяв, які зробив голова Вінницької ОДА.

Зокрема, у інтерв’ю телекомпанії «Вінтера» він зазначив, що Революція Гідності вивела на перший план громадських активістів і відповідно – громадські організації.«Це є об’єктивний фактор, який необхідно враховувати. З цією метою я реанімував роботу Громадської ради при голові ОДА. Хочу, щоб громадські організації працювали і формували ініціативи, формували свою причетність до того, що відбувається», - вважає Валерій Коровій.

На сесії Вінницької обласної ради голова обладміністрації прояснив і  депутатам  своє бачення розвитку суспільних відносин в області. Головний чинник стабільності і розвитку – збереження єдності, вихід із часто штучно створених конфліктних ситуацій.

«Нині наше головне завдання – консолідуватися. Ми все повинні зробити для того, щоб Вінницька область розвивалася. Маємо працювати на завтрашній день, щоб все, що залежить від тилу, давало можливість нашим хлопцям бути впевненими у тому, що вони недарма знаходяться на передовій», – сказав Валерій Коровій.

Не в меншій мірі  Валерій Коровій, відомий як економіст,   розглядався  як антикризовий менеджер, який в змозі не лише стабілізувати ситуацію в області, а й перетворити аграрний регіон на локомотив розвитку України.

Так, вже проводяться консультації по раніше напрацьованим проектам, а в «Індустріальний парк» для оцінки, яким чином його можна розвивати, новий губернатор їздив разом з головою обласної ради Сергієм Свитко. Фактично питання політичної злагоди було вирішено  впродовж кількох  годин. Представникам конкуруючих  груп ясно довели, що тепер працювати всі будуть на розвиток краю в єдиній команді. Сергій Свитко став з’являтися на усіх заходах, ініційованих виконавчою владою, і питання політичного розбрату відпало само собою.

А ще  нове керівництво області зробило кроки, яких  не очікував ніхто. На «гарячому» було спіймано за хабар і затримано керівника департаменту соціального захисту, посадовця  сільгоспінспекції  і декількох у медичних закладах.  Шок чиновників помножився тим,  що Коровія  вважали «своїм» у вінницьких владних колах. Але з’ясувалося, що практика покривання «своїх» не працює.  Коровій чітко продемонстрував усім, хто намагався «пересидіти» непрості часи, що поняття «вінницькі» більше немає. Новий голова облдержадміністрації показав себе «людиною  Президента», для якого  місцеві кланові традиції не відіграють ролі.

Таким чином Вінницька область в певній мірі  неочікувано швидко увійшла в  ритм роботи в умовах стабільності,  реальної відповідальності  чиновників замість безіменних протоколів та  консолідації партійних груп замість очікуваної деякими діячами нової хвилі політичних  протистояннь.



Переглядів: 4741
Поширень: 0