Президент Петро Порошенко наголошує на тому, що його Указ про відзначення 8 та 9 травня 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам\'яті та примирення, а також Дня Перемоги має на меті об’єднати країну.

«8 травня – це вшанування загиблих. Це день пам’яті. Ми маємо низько схилити голови перед загиблими. Обидва мої діда були на війні. Брати моєї мами всі були на війні. Вони звільняли Україну. Вони робили все можливе для того, щоб доповзти до Дня перемоги. Я буду вшановувати їх пам’ять 8 травня», – сказав Президент в інтерв’ю телеканалу ICTV.

Натомість, наголосив Петро Порошенко, 9 травня – це день вшанування живих. «Ми маємо прийти і вшанувати ветеранів, які віддавали все, що мали, для того, щоб забезпечити День перемоги», – сказав Президент.

Президент вважає, що ці дві дати повинні слугувати об’єднуючим фактором. «8 і 9 травня мають об’єднати країну. А коли ми чуємо на запитання провокатора відповідь президента сусідньої країни, що перемога могла б відбутися без українців, – це розкол загального антифашистського руху. Це – знущання над пам’яттю українців, над роллю українців, які звільнили не лише Україну, але всю Європу», – заявив Президент

Глава держави акцентував увагу на загальноєвропейському характері дати 8 травня. «Саме тому мій Указ об’єднує Україну. Саме тому вся Європа зараз з нами, бо 8 травня відзначається перемога європейських цінностей», – зазначив Президент. Він додав, що тоталітаризм та авторитаризм не можуть перемогти демократію. «Тому я будую в нашій державі вільну, незалежну та демократичну Україну», - підкреслив Президент.



Переглядів: 3512
Поширень: 0