На його думку, реформування політичної системи не можливе без врахування позиції громадськості.

«Державі потрібні чіткі і прогнозовані правила гри, в тому числі і в економіці, і в політиці, що буде досягнуто шляхом діючих Законів. Законів, які будуть стабільними і зрозумілими на 15-20 років для людей, які живуть в нашій країні, людей, які готові інвестувати в цю країну, тих хто хоче щось змінити на краще» - зазначив О.Домбровський.

За його словами, Україна як держава може відбутися лише у випадку, коли ми збережемо її демократичний устрій, коли тут буде панувати демократія.

«У проекті Конституції Президент пропонує чітку відповідь на стабільність роботи українського парламенту. Цього можна досягти, запровадивши верхню палату парламенту на основі територіального представництва....» - відмітив голова облдержадміністрації.

«Тільки українська еліта і український народ мають не під себе, а для добробуту своїх нащадків знайти модель ефективного управління у нашій державі, де Центр та регіони були б рівноправними партнерами, а представники областей могли б реально впливати на прийняття життєво необхідних на місцях рішень, потреба в яких особливо гостро відчувається в умовах кризи» - підкреслив О.Домбровський.

Він зауважив, що у запропонованому Президентом України проекті Конституції також відмічено посилення ролі місцевого самоврядування, надавши йому реальних, у тому числі бюджетних повноважень. Адже сьогодні не відлагоджено як слід бюджетні відносини між центральними органами державної влади та регіональними і місцевими самоврядними інститутами. «Досі не реформовано систему місцевих податків, зокрема не запроваджено податок на нерухомість, який у багатьох країнах забезпечує найбільші та найстабільніші надходження до місцевих бюджетів і виступає гарантією фінансової спроможності територіальних громад» - заявив О.Домбровський.


Переглядів: 3073
Поширень: 0