4 вересня цього року на черговій 39-тій сесії Вінницької міської ради 5 скликання депутати затвердили Положення про районну адміністрацію Вінницької міської ради.

Вінницька міська рада ухвалила Положення про районні адміністрації

У деяких містах України районні ради відсутні, а проблеми територій вирішують районні адміністрації. Досвід показує, що така система працює ефективніше. Мешканці Вінниці давно переконались, що районні ради не вирішують належним чином їх проблем, про що свідчили численні скарги. «Це рішення є правильним і своєчасним. Я би хотів звернути увагу на те, що при формуванні апаратів районних адміністрацій необхідно дуже серйозно підійти до підбору співробітників, які будуть працювати в районних адміністраціях. Влітку мені довелось зіштовхнутись з фактами непрофесійного виконання своїх обов’язків та упередженого відношення до людей, які звертаються, з боку працівників Замостянської районної ради. Я думаю, що в нинішньому складі райвиконкомів є певна категорія людей, які не здатні працювати в районних адміністраціях. Тому необхідно серйозно підійти до вирішення цієї проблеми» - поділився своїми спостереженнями під час обговорення питання про затвердження Положення про районну адміністрацію депутат міської ради від КПУ Олександр Парвадов.

Районні у місті ради, які діють на сьогоднішній день, будуть існувати до наступних виборів депутатів у ради усіх рівнів, які відбудуться у березні 2011 року. Але відповідно до ухваленого сесією міської ради рішення від 26 червня 2009 року - на цих виборах вінничани отримають одним бюлетенем для голосування менше. Натомість, районні адміністрації, які замінять районні ради, - будуть виконавчим органами Вінницької міської ради. Метою їх діяльності буде реалізація функцій міського самоврядування на території відповідного адміністративного району міста Вінниці. «Це продовження тієї реформи, яку ми розпочали у 2006 році. Якщо ви пам’ятаєте, ми приймали рішення стосовно районних в міста рад, і одне з питань, яке ми порушували, – створити максимально ефективну систему влади, яка б могла виконувати функції, що на неї покладені. Районні адміністрації будуть вмонтовані в загальну систему управління містом, і це дозволить більш тісно взаємодіяти всім органам місцевого самоврядування на території міста Вінниці» - зазначив міський голова Володимир Гройсман. Як і районів міста, районних адміністрацій буде три: Ленінська, Староміська, та Замостянська. Очолювати кожну з райадміністрацій буде голова, який призначатиметься і звільнятиметься з посади міським головою.

Районні адміністрації забезпечуватимуть утримання територій району в належному санітарно-технічному стані, благоустрою та озеленення території району, здійснюватимуть контроль за виконанням підприємствами та організаціями житлово-комунального господарства усіх форм власності функцій з утримання, експлуатації та ремонту житлового фонду на території району. Зможуть надавати пропозиції стосовно розвитку мережі торгівлі на території району, розміщення зупинок пасажирського транспорту та брати участь у розробці транспортних маршрутів. Райадміністрації також будуть зобов’язані вживати заходи по недопущенню самовільного будівництва.


Переглядів: 5598
Поширень: 0