Президент України Петро Порошенко назвав нового керівника Антикорупційного бюро.

Ним став 35-річний адвокат Артем Ситник.

Про це Президент заявив в ході церемонії призначення керівника Антикорупційного бюро.

Головними кандидатами на посаду голови бюро були колишній адвокат Микола Сірий та Артем Ситник.

Президент України Петро Порошенко назвав нового керівника Антикорупційного бюро

Порошенко зазначив, що йому здавалося: краще, щоб іноземці були на цій посаді. Розглядалися кандидатури американців, грузинів.

"Підмивало зустрітися з членами комісії і обмінятися думками, але був переконаний, що це буде сприйнято як спроба вплинути на рішення комісії. Я вирішив цього не робити", - зізнався президент.
Він наголосив, що найважливіше у діяльності керівника Антикорупційного бюро – довіра людей, тому процедура має бути дотримана.

Порошенко повідомив, що отримав багато звернень із проханням зупинити конкурс, а в суди надійшло 3 позови, аби скасувати результати конкурсу.

"Я маю за законом 10 робочих днів, але я вирішив не тягнути. Невідомо, які будуть судові позови, невідомо які будуть кроки, щоб відтягнути призначення", - зазначив він.

"З цими достойними мужами (Ситником і Сірим) я познайомився позавчора, вперше їх побачив. Обидва справили на мене цікаве враження. Обидва мають право і можливості працювати в Антикорупційному бюро", - зазначив президент.

"Я прийняв рішення оперативно і підписав наказ про призначення на посаду директора НАБ Артема Ситника!", - повідомив Порошенко, дещо потримавши інтригу .

Президент України Петро Порошенко назвав нового керівника Антикорупційного бюро

Президент відзначив, що хоча Ситнику лише 35 років, він має 10 років досвіду роботи в прокуратурі, має досвід розслідування корупційних справ.

Порошенко побажав директору Антикорупційного бюро "зберегти твердість характеру".

"Мені відомо, що вже відбулися зустрічі з іноземними фахівцями, які пропонують дуже досконалий план-графік створення Антикорупційного бюро, щоб жодного дня і жодної години не було витрачено марно", - сказав Порошенко.

"Я сподіваюся, що у команді директора Антикорупційного бюро знайдеться місце не лише для вітчизняних антикорупціонерів, а буде запропоновано і участь у роботі (бюро) іноземців, що ще більше дозволить здобути довіру і підтримку світового співтовариства", - додав він.

Усього на посаду голови Антикорупційного бюро претендувало 176 осіб. 9 членів комісії вибрали основних кандидатів, серед яких уже після перевірки кандидатів обирав президент.



Переглядів: 4138
Поширень: 0