Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман сьогодні підпише розпорядження щодо оперативного оприлюднення на офіційному сайті Парламенту інформації про відвідування парламентарями пленарних засідань та голосування.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман сьогодні підпише розпорядження щодо оприлюднення на офіційному сайті Парламенту інформації про відвідування парламентарями пленарних засідань та голосування в онлайн-режимі.

Про це В.Гройсман заявив, відкриваючи пленарне засідання Верховної Ради України у п’ятницю.

«Я буду повністю інформувати суспільство про те, хто відсутній без поважних причин на пленарних засіданнях», - сказав він. «Нас обирали для чого? Щоб ми працювали, приймали рішення, робили це публічно і відкрито. Але коли ми замість того, щоб працювати в залі, працюємо на press-point, замість того, щоб працювати в комітетах, не приходимо на їхні засідання, то про що може бути мова, коли ми не виконуємо своїх безпосередніх зобов’язань, своїх обов’язків?, - зазначив В.Гройсман. - Є наші обов’язки, відповідальність перед суспільством, і, врешті решт, совість кожного з нас».

Голова Верховної Ради також наголосив, що у разі, якщо депутат, зареєструвавшись у системі «Рада», не бере участі у п’яти голосуваннях, ця інформація також буде оприлюднюватися, оскільки позиція кожного народного обранця має бути публічною. «Позиція Парламенту, робота Парламенту має бути відкритою і публічною», - заявив В.Гройсман.

Керівник Парламенту висловив сподівання, що депутати порозуміються щодо необхідності дотримуватися дисципліни у залі, відвідування пленарних засідань, засідань комітетів, щоби не повторювалася вчорашня ситуація, коли важливі реформаторські закони «ледве-ледве набирають 226 голосів». «Це абсолютно неприпустимо», - сказав В.Гройсман.



Переглядів: 3050
Поширень: 0