Президент наголосив на необхідності консолідації суспільства навколо відзначення 8 та 9 травня Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги у Другій світовій війні. На нараді з головами районних державних адміністрацій Глава держави закликав обов’язково залучити до заходів сьогоднішніх українських героїв – учасників бойових дій, ветеранів Вітчизняної війни 2014-2015 років.

«Прадіди і правнуки мають обов’язково бути поруч, стояти поряд один-з-одним, пліч-о-пліч під час відзначення, демонструючи єдність поглядів, і, на мою думку, абсолютно очевидні паралелі, з ким – тоді, і з ким – зараз бореться Український народ», – зазначив Петро Порошенко.

За словами Президента, Український народ своїм героїзмом, своєю жертовністю у боротьбі за визволення Європи зробив неоціненний внесок в перемогу над нацизмом у 1939-1945 роках. «І сьогодні Україна і українці є форпостом європейської цивілізації у боротьбі за свободу, за демократію, за європейські цінності», – підкреслив Президент.

8 та 9 травня мають об’єднати Україну – Петро Порошенко

Глава держави висловив задоволення з приводу того, що символом цих травневих свят обрано червоно-чорне зображення квітки маку. «Дуже приємно, що Україна цього року буде в червоно-чорних кольорах, і ми відсвяткуємо 9 травня з шаною і повагою до ветеранів, які дожили до 70-ї річниці Перемоги у Другий Світовій війні, а також ветеранів нашої Вітчизняної війни 2014-2015 років, бо це – єдина Вітчизняна війна, де ми боронимо нашу Батьківщину від агресора», – сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив на важливості шанобливого ставлення та суспільної поваги до ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань та нинішніх захисників Вітчизни. При цьому Глава держави звернув увагу на необхідності врахування місцевої специфіки історичної пам\'яті для консолідації місцевих громад. «Нічого страшного, що в Івано-Франківську і Харкові, у Запоріжжі та на Тернопільщині ми будемо по-різному відзначати наші загальні свята. Свята мають об’єднувати, а не розколювати. Саме тому ми не дамо провокаторам ні в Одесі, ні в Харкові, ні у Києві, ні на Західній Україні продемонструвати розкол держави, якого насправді не існує», – заявив Президент.

«Ми маємо зробити все, аби відзначення ювілею перемоги стало вагомим чинником посилення патріотичних настроїв у суспільстві, консолідації нації навколо ідеї перемоги над агресором, збереження та зміцнення української державності», – сказав Президент.



Переглядів: 3417
Поширень: 0