Перше заняття сезону провів міський голова Володимир Гройсман.

«З кожним роком ми з Вами наполегливо йдемо до європейських стандартів надання адміністративних послуг населенню. Постійним самовдосконаленням цих процесів спільно ми можемо змінити усі ті проблемні питання, які ми ж і критикуємо як мешканці міста, а не як посадовці. І це стосується усіх сфер без винятку. Адже усі ми прагнемо жити у сучасному та комфортному для усіх жителів місті. – звернувся до колег на першому занятті нового навчального року міський голова Володимир Гройсман. – І я переконаний, що в цьому ми є однодумцями».

У якості прикладу міський голова навів Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс», де лише за перший рік роботи Центру було зареєстровано 110 тис. звернень від громадян та юридичних осіб. За декілька візитів (в залежності від складності питання) підприємець чи звичайна людина у «Прозорому офісі» може вирішити усі свої питання та отримати кваліфіковані консультації. Наступним кроком стане запровадження для працівників міської ради пропускної системи через обладнані на входах на верхні поверхи адмінбудівлі міськвиконкому турнікети. Нововведення починає діяти з 16 вересня. Усі питання, із якими люди звертаються до посадовців міської ради, повинні вирішуватись у стінах Центру адміністративних послуг «Прозорий офіс». Для цього вже остаточно відпрацьовані усі організаційні моменти. Алгоритми усіх дозвільних процедур були напрацьовані і успішно реалізовані іще раніше. Що стосується звернень громадян, то у Центрі постійно проводитиметься прийом громадян керівниками структурних підрозділів міської ради відповідно до затвердженого графіку. «Усі процеси, які відбуваються між відвідувачем та посадовою особою міської ради – повинні відбуватись у «Прозорому офісі»: оперативно, ефективно і прозоро, а не у тиші «коридорів влади». А усі рутинна робота буде зосереджена у кабінетах на інших поверхах. Маю надію, що за допомогою цього нововведення ми зможемо досягнути тих стандартів якості, до яких ми прагнемо» - підкреслив на вступній лекції Муніципального університету Володимир Гройсман. Вже до кінця поточного року у Вінницькій міській раді також буде запроваджено систему протидії корупції ISO 9001:2008.

Довідка:

«Муніципальний університет» - це Програма післядипломної освіти, яка має на меті постійне забезпечення належного рівня знань та професійних навичок, підвищення кваліфікації службовців місцевого самоврядування, які працюють в управліннях та відділах виконкому Вінницької міської ради, а також осіб, зарахованих у кадровий резерв. Згідно затвердженої Вінницькою міською радою Програми розроблено план занять для слухачів на 2009 – 2010 навчальний роки та програму тренінгу для новачків - працівників управлінь та відділів міської ради, які нещодавно були прийняті на роботу.

Започаткована у 2007 році в якості експерименту, програма Муніципального університету себе виправдала. Сьогодні Вінницька міська рада має унікальну для України та ефективну в першу чергу для себе корпоративну систему постійного підвищення кваліфікації своїх працівників. Муніципальний університет дає всім без винятку працівникам міської ради змогу обмінюватись інформацією, обговорювати актуальні робочі моменти та проблемні питання, і в кінцевому результаті - сприяє формуванню єдиного колективу мерії.


Переглядів: 4198
Поширень: 0