Депутати Вінницької міської ради звернулись до Кабінету Міністрів України з клопотанням підвищити прожитковий мінімум з 1 липня, а не з 1 грудня, як це було заплановано, та не відміняти безкоштовний проїзд для пільгових категорій населення до запровадження адресної грошової допомоги. З цього повідомлення розпочав чергове засідання виконкому міської ради в. о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

«Та ситуація, яка сьогодні складається навколо підвищення тарифів, навколо скасування пільгового проїзду громадян, вона, звичайно, серйозно турбує всіх людей. З депутатами міської ради, заступниками міського голови, членами виконкому ми неодноразово обговорювали всі ці проблеми, і які могли б бути шляхи їх вирішення, враховуючи економічну ситуацію і той стан, який є в нашій державі. Буквально днями чергова зустріч в мене була з головами постійних комісій міської ради щодо питань, які виноситимуться на наступну сесію. І ми прийняли рішення звернутися до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з відповідною заявою. Депутати підтримали мою пропозицію, і в цьому зверненні є два ключових моменти. Перший: щоб Уряд вніс до Верховної Ради України проект Закону України про зміни до державного бюджету України на 2015 рік в частині підвищення розміру прожиткового мінімуму з 1 липня 2015 року, а не з 1 грудня 2015 року, як це передбачено чинним Законом. І друге, ми просимо Кабмін не скасовувати постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 року №354 та від 16 серпня 1994 року №555 до запровадження адресної грошової допомоги. Ці постанови дають пільгу на безкоштовний проїзд пенсіонерам та інвалідам ІІІ групи. Звернення підписало 42 депутати, – сказав Сергій Моргунов. – Вчора глава Уряду сказав, що на субвенції для відшкодування перевезень пільговиків транспортним компаніям у держбюджеті виділено на 2015 рік 1,9 млрд. грн. Тобто органи місцевого самоврядування підтримали і почули. І це, вважаю, дуже добрий знак».

Депутати Вінницької міськради звернулись до Кабміну щодо підвищення прожиткового мінімуму та збереження пільгового проїзду до впровадження адресної грошової допомогиСтосовно тарифів на газ Сергій Моргунов говорить, що їх зростання майже в шість разів досить важкий тягар для українців. Тому мають бути розроблені механізми компенсаторів. Для того, щоб збалансувати з економічної точки зору ці болючі питання, потрібно провести індексацію зарплат та пенсій.

Крім того, в.о. міського голови додає, що повністю підтримує позицію Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, яку він озвучив, перебуваючи у Вінниці минулої суботи, 16 травня: тарифи мають бути прозорими, і люди мають знати, як вони формуються. Та проінформував, що спікер парламенту ще у понеділок доручив профільним комітетам Верховної Ради розпочати консультації з Урядом та відповідними міністерствами щодо індексації зарплат і пенсій. «Я не сумніваюсь, що Володимир Борисович доведе цю справу до кінця, думаю, що і підтримка більшості депутатів Верховної Ради буде відповідна, принаймні, депутатів коаліції. Сьогодні вже є інформація, що рада коаліції ввечері збирається на засідання за участю Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка для обговорення питання щодо індексації пенсій і зарплат, зниження тарифів і відповідного формування їх за прозором принципом. Тому хочу запевнити усіх, що ми над цим питанням працюємо, не стоїмо осторонь і все, що від нас залежить, ми, звичайно, зробимо. І я сподіваюсь, що Кабмін дослухається до наших звернень», - сказав Сергій Моргунов.​



Переглядів: 4858
Поширень: 0