Очільник Вінниччини Валерій Коровій 12 червня взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку, що відбулося під головуванням Глави держави. Про основні позиції, озвучені у ході зібрання, голова облдержадміністрації інформував керівників департаментів та служб регіону під час щопонеділкової оперативної наради.

За словами Валерія Коровія, засідання Ради регіонального розвитку стосувалося заходів, які найближчим часом будуть здійснені у питаннях внесення змін до Конституції України, а також внесення змін і доповнень до діючого законодавства в частині розвитку місцевого самоврядування.

«Варто зазначити, що та робота, яку ми проводимо в питаннях добровільного об’єднання громад, абсолютно вписується в загальний підхід. Базовим елементом тут є добровільність об’єднання і створення економічних стимулів для цього процесу, - зауважив очільник регіону. - Окреме питання стосується внесення змін до Конституції. Є впевненість в тому, що на цьому тижні робочою групою, яка працює над внесенням змін до Конституції України, будуть презентовані запропоновані зміни».

Що Порошенко сказав Коровію на Раді регіонального розвитку

Принципово важливим, відзначив голова облдержадміністрації, є також те, що питання внесення змін до Основного Закону розглядатиметься у першому читанні вже під час поточної сесії Верховної Ради.

«В резолюції було прийнято рішення, що ця реформа буде здійснюватися на основі польської моделі реформ, особливо в частині формування регіональних органів влади. Це означає, що нове скликання обласної ради матиме можливість створити виконавчий комітет, який буде здійснювати основні напрями роботи в частині тих повноважень, які сконцентруються на обласному рівні», - зауважив Валерій Коровій. Місцеві ж державні адміністрації, за словами очільника регіону, зазнають трансформації за принципом інституту воєводства у Польщі і здійснюватимуть контроль за діяльністю органів місцевого самоврядування і представницьких органів та забезпечуватимуть координацію роботи територіальних підрозділів міністерств і відомств на відповідній території.

Що Порошенко сказав Коровію на Раді регіонального розвитку

Керівник Вінниччини також зазначив, що, за словами Президента України, серед членів коаліції у Верховній Раді досягнуто згоди щодо підтримки закону про вибори з датою їх проведення 25 жовтня 2015 року.



Переглядів: 2878
Поширень: 0